Τη Τζαμάικα και τα νησιά Κέιμαν στοχεύει ο κυκλώνας Γκούσταβ
Ο κυκλώνας Γκούσταβ κινείται πλέον προς τα νησιά Κέιμαν και την Τζαμάικα, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία του που έχει ήδη αφήσει πίσω της περίπου 60 νεκρούς. Πολλοί τουρίστες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα Κέιμαν και εκκενώνονται και εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Προληπτικά μέτρα και στις ΗΠΑ.
Ο κυκλώνας Γκούσταβ κινείται πλέον προς τα νησιά Κέιμαν και την Τζαμάικα, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία του που έχει ήδη αφήσει πίσω της σχεδόν 60 νεκρούς.
Την Πέμπτη ο Γκούσταβ βρισκόταν περίπου 130 χιλιόμετρα από το Κίνγκστον, την πρωτεύουσα της Τζαμάικας, ενώ, αργότερα, αναμένεται να πλησιάσει περισσότερο προς τις ακτές του νησιού.
Παράλληλα, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε πλωτές εξέδρες άντλησης απομακρύνθηκαν προληπτικά, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου. Την ίδια στιγμή, πολλοί τουρίστες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα Κέιμαν.
Οι άνεμοι του Γκούσταβ φτάνουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μπορεί να ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 3.
Για την ώρα ο Γκούσταβ είναι μακριά από το Μεξικό και από τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες αυτές τις ημέρες πριν από τρία χρόνια είχαν πληγεί με σφοδρότητα από τον τυφώνα Κατρίνα. Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
Από το πέρασμα του Γκούσταβ σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι στην Αϊτή και άλλοι οκτώ -μεταξύ τους μία μητέρα με τα έξι παιδιά της- στην Δομινικανή Δημοκρατία. Μεγάλες ήταν οι καταστροφές και από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.
* Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν με προσοχή και την τροπική καταιγίδα Χάνα που σχηματίστηκε στον Ατλαντικό και είναι πιθανό, αλλά ακόμη άγνωστο, αν θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ.