Μετά τον Ολυμπιακό, η Ανόρθωση έδωσε ραντεβού και με τον Παναθηναϊκό
Η «μεγάλη κυρία» της Κύπρου, Ανόρθωση, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της (και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα) στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στην 3η προκριματική φάση τον Ολυμπιακό!
Η «μεγάλη κυρία» της Κύπρου, Ανόρθωση, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της (και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα) στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στην 3η προκριματική φάση τον Ολυμπιακό!
H Ανόρθωση Αμμοχώστου ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1911 με όνομα Αναγνωστήριον Ανόρθωσις. H ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου είχε ως έδρα της το γήπεδο «ΓΣΕ» στην Αμμόχωστο αλλά μετά την τουρκική εισβολή, έδρα της είναι το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Πρώτος πρόεδρος του Αναγνωστηρίου υπήρξε ο Νικόλαος Καταλανός, ο οποίος εξελέγη στη θέση αυτή στις 5 Φεβρουαρίου 1911. Από τις 13 Ιανουαρίου 1929 με καταστατική συνέλευση ο σύλλογος μετονομάζεται σε Μουσικοφιλολογικόν και Φιλαθλητικόν Σύλλογον η Ανόρθωσις.
Σε αυτή την περίοδο (1911-1928) οι εκδηλώσεις του συλλόγου ήταν κυρίως πνευματικού, καλιτεχνικού,κοινωνικού και εθνικού περιεχομένου.
Η δραστηριότητα του σωματείου στον αθλητικό τομέα αρχίζει ουσιαστικά στις 12 Φεβρουαρίου 1928, με την πρώτη ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ της ομάδας ΠΟΕΒ που την αποτελούσαν μέλη της Ανόρθωσεως και ομάδα της Λάρνακας.
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ανορθώσεως εντάχθηκε στην δύναμη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) το 1934.
Το 1948 κάποια άτομα δεν δέχθηκαν να εγγραφούν στην Ανόρθωση με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το δικό τους σωματείο, τη Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, στις 7 Μαρτίου 1948, λόγω πολιτικών διαφορών με το υπάρχον πολιτικό καθεστώς της Ανόρθωσης.
Τον Οκτώβριο του 1985 η Ανόρθωση προς πείσμα των δυσκολιών που αντιμετώπισε λόγω της εισβολής κτίζει το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο. Το στάδιο ονομάζεται Αντώνης Παπαδόπουλος προς τιμή του αγωνιστή – μέλους της.
Το 1995, υπό την προεδρία του Κίκη Κωνσταντίνου, η Ανόρθωση κατάφερε να κατακτήσει, μετά από 32 χρόνια πρωτάθλημα και συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς στις επόμενες χρονιές (1997, 1998, 1999, 2000) Η ομάδα κέρδισε και το κύπελλο του 1998.
Τις χρονιές αυτές, η Ανόρθωση βρέθηκε πολύ κοντά στην εισόδό της στους ομίλους του Champions League. Μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν με την Lierse Βελγίου, όπου η Ανόρθωση κέρδισε εντός έδρας με 2-0, αλλά έχασε στο Βέλγιο με 3-0!
Τη δεκαετία του 1990, η Κυρία κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη κυπριακή ομάδα, στην κατάταξη της UEFA.
Λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία μετατοπίστηκαν και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Κίκης Κωνσταντίνου αποχώρησε από το το Νοέμβριο του 2002 και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο διοίκησης του Κυριάκου Θεοχάρους, την ομάδα ανέλαβε ο Αντρέας Παντελή και οι συνεργάτες του.
Την περίοδο 2004-05, με προπονητή και παίκτη τον Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ όλοι είχαν την Ανόρθωση οικονομικά και αγωνιστικά… ξεγραμμένη, κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και στα προκριματικά του Champions League να αποκλείσει την τουρκική Τραπζονσπορ (3-1, 0-1).
Στην Ανόρθωση έχουν αγωνιστεί κατά καιρούς αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο Μάριο Ζαρντέλ και ο Γκέοργκι Κινκλάτζε. Φέτος η κυπριακή ομάδα επιχείρησε ένα μεγάλο άνοιγμα, αποσπώντας την υπογραφή του Τραϊανού Δέλλα, καθώς και του Βραζιλιάνου Σάβιο. Στην κυπριακή ομάδα αγωνίζονται επίσηςκαι ο Φρούσος με τον Σκοπελίτη.
Η Ανόρθωση έχει κατακτήσει συνολικά 13 Πρωταθλήματα Κύπρου και 10 Κύπελλα.
Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και με τις προηγούμενες ΚΕΔ, έτσι και επί Λανουά δεν ορίζονται σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Άρα επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο και με την τωρινή κατάσταση