Συμφωνία στον ΟΤΕ για διετή συλλογική σύμβαση εργασίας
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε τη Δευτέραότι συμφώνησε με τη διαπραγματευτική ομάδα του ΟΤΕ τους όρους της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία είναι διετής και προβλέπει αυξήσεις 3,5%+3% για το 2008 και 3%+3% για το 2009.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη διαπραγματευτική ομάδα του ΟΤΕ τους όρους της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία είναι διετής και προβλέπει αυξήσεις 3,5%+3% για το 2008 και 3%+3% για το 2009.
Ταυτόχρονα, ρυθμίζονται σειρά θεσμικών θεμάτων, όπως ο κανονισμός μεταθετότητας και τα υπηρεσιακά συμβούλια που είχε καταργήσει ο Νόμος 3522/06.
Η σύμβαση θα τεθεί στην κρίση των οργάνων της ΟΜΕ-ΟΤΕ την προσεχή Πέμπτη και αναμένεται η έγκρισή της και η υπογραφή με τη διοίκηση του ΟΤΕ στις αρχές Αυγούστου.
Με την έγκριση και την υπογραφή της, θα δοθούν το πλήρες κείμενο και οι πίνακες των αυξήσεων.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα, με τις επεξεργασίες των επιτροπών, θα ρυθμιστούν και άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την επιχείρηση στο ιδιαίτερα δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα και την ΟΜΕ.
Τέλος, η Ομοσπονδία καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική τροπολογία, που επιχειρεί να καταργήσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον Οργανισμό Μεσολάβησης Διαιτησίας» και δηλώνει «ετοιμότητα στο πλευρό των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, για να αποτραπεί η ψήφιση αυτής της επαίσχυντης νομικής λαθροχειρίας».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας