Αρση των κυρώσεων εις βάρος της Κούβας ανακοίνωσε η ΕΕ
Η ΕΕ αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις εις βάρος της Κούβας, ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντερ. Η Αυστριακή αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί το 2009. Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2003.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις εις βάρος της Κούβας, ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντερ. Η Αυστριακή αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί το 2009.
Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2003 και, μεταξύ των οποίων, περιλάμβαναν το «πάγωμα» των επισκέψεων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις πολλών αντιφρονούντων.
Το 2005, οι Βρυξέλλες είχαν «χαλαρώσει» τα μέτρα και η πλήρης άρση αποφασίστηκε τώρα, ώστε να ενθαρρυνθεί ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η Ισπανία, που είχε εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κούβα από τον Απρίλιο του 2007, πίεζε εδώ και μήνες για την άρση των κυρώσεων, κάτι όμως που έβρισκε αντίθετη την Τσεχία.