Έτοιμος να ταξιδέψει στα σύνορα της Κολομβίας ο Σαρκοζί για την Μπετανκούρ
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Μπ.Κουσνέρ δήλωσε ότι ο Ν.Σαρκοζί είναι έτοιμος να ταξιδέψει στα σύνορα με την Κολομβία για να διευκολύνει τις προσπάθειες απελευθέρωσης της Ίνγκριντ Μπετανκούρ. Ωστόσο υψηλόβαθμο στέλεχος των FARC λέει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκύψει μόνο με ανταλλαγή κρατουμένων.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι έτοιμος να ταξιδέψει μαζί με τον Ούγκο Τσάβες στα σύνορα με την Κολομβία για να βοηθήσει στις προσπάθειες απελευθέρωσης της Ίνγκριντ Μπετανκούρ. Ωστόσο υψηλόβαθμο στέλεχος των FARC λέει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκύψει μόνο με ανταλλαγή κρατουμένων.
Ο Μπ.Κουσνέρ δήλωσε επίσης ότι ως μέρος της συμφωνίας για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ και άλλων ομήρων, θα δεχθεί Κολομβιανούς αντάρτες στα εδάφη της στην Καραϊβική.
Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα απελευθερωθεί κανένας όμηρος εάν δεν υπάρξει ανταλλαγή με κρατούμενους αντάρτες.
«Μόνο κατόπιν ανταλλαγής με φυλακισμένους αυτοί που κρατούνται στα στρατόπεδά μας θα μπορέσουν να απελευθερωθούν» τόνισε ο Ροντρίγο Γκράδα, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι FARC αρνούνται να επιτρέψουν την πρόσβαση οποιουδήποτε στην Ίνγκριντ Μπετανκούρ.
«Δεν έχετε δικαίωμα να απαιτείτε από τους αντάρτες των FARC άλλες χειρονομίες καθώς ήδη δείξαμε αρκετή καλή θέληση απελευθερώνοντας έξι ομήρους φέτος» προσέθεσε ο Γκράδα.
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εξακολουθεί να περιμένει την επίσημη απάντηση των ανταρτών.
«Οι FARC πρέπει να απαντήσουν, περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε από το Βουκουρέστι ο Μπερνάρ Κουσνέρ.
«Προς το παρόν προσπαθούμε. Προσπαθούμε, δεν υπάρχει άλλη λύση» κατέληξε.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.