Στρατηγικός σύμμαχος στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ εντός του 2008
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ.Χατζηδάκης μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής. Τι είπε για ΟΣΕ, Ολυμπιακή, αεροδρόμια.
28
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι επενδυτικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης θα προχωρήσουν σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο, εντός του 2008, να υπάρξουν αποτελέσματα.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι συζητήθηκε ένα νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα αεροδρόμια, καθώς προωθούνται συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα περιφερειακά αεροδρόμια.
«Θέλουμε τα αεροδρόμιά μας να μην είναι μόνον πίστες προσγείωσης και απογείωσης, αλλά και πόλοι τοπικής ανάπτυξης, με δραστηριότητες γύρω από τους αερολιμένες», είπε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόληψη συμβούλων που θα ασχοληθούν μ αυτό το ζήτημα.
Συζητήθηκε ακόμη το θέμα του ΟΣΕ, ο οποίος διαχρονικά αντιμετωπίζει, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέα διοίκηση στον ΟΣΕ και η προσπάθεια θα είναι να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα με τρόπο συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο.
Η προσπάθεια εντοπίζεται, όπως είπε, στην ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ και ταυτόχρονα να θωρακιστεί η ΤΡΕΝΟΣΕ -η εταιρία, δηλαδή, που κάνει το μεταφορικό έργο- «για να μην μετεξελιχθεί σε νέα Ολυμπιακή», καθώς από φέτος είναι ανοιχτή στον ανταγωνισμό.
Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, το θέμα της οποίας συζητήθηκε επίσης στην Κυβερνητική Επιτροπή, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω γι αυτούς που επείγονται να δοθεί λύση και γι αυτούς που ενδεχομένως είναι βολεμένοι με τη σημερινή κατάσταση, ότι θα δοθεί λύση μέχρι το τέλος του 2008».
«Η λύση που επιδιώκουμε, θέλουμε να είναι νομικά ασφαλής για τον οποιονδήποτε επενδυτή και ταυτόχρονα στο οικονομικό της σκέλος ελκυστική και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τους επενδυτικούς μας συμβούλους», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τροία 2026»: Eντυπωσιακή άσκηση στο Λιμάνι της Πάτρας για εξουδετέρωση «χημικής απειλής»
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442