Συμβόλαιο-μαμούθ της EADS με το Πεντάγωνο προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ
H ευρωπαϊκή EADS -μητρική της Airbus και εταίρος της αμερικανικής Northrop Grumman- έκλεισε συμβόλαιο 35 δισ. δολαρίων για την κατασκευή αεροσκαφών ανεφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Η απώλεια του συμβολαίου από πλευράς Boeing έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
H ευρωπαϊκή EADS -μητρική της Airbus και εταίρος της αμερικανικής Northrop Grumman- έκλεισε συμβόλαιο 35 δισ. δολαρίων για την κατασκευή αεροσκαφών ανεφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Τα αεροπλάνα τύπου KC-45A θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη και θα συναρμολογηθούν στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών
Η απώλεια του συμβολαίου από πλευράς Boeing έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου εξήγησε ότι η προσφορά της EADS είχε πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την αντίστοιχη προσφορά της Boeing.
Αμερικανοί γερουσιαστές εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι χάνονται συμβόλαια για την αμερικανική οικονομία, αλλά και για το γεγονός ότι «ξένοι εργαζόμενοι θα κατασκευάσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό αεροσκάφος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας