Δύο δεσμευτικές συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέγραψε η Κούβα
Δύο συμφωνίες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέγραψε η νέα κυβέρνηση της Κούβας υπό τον Ραούλ Κάστρο. Πρόκειται για τα δικαιώματα ελεύθερης μετακίνησης εκτός συνόρων και ελεύθερης έκφρασης. Η διεθνής κοινότητα ζητά την αποφυλάκιση διαφωνούντων.
Δύο συμφωνίες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέγραψε η νέα κυβέρνηση της Κούβας υπό τον Ραούλ Κάστρο.
Πρόκειται για τα δικαιώματα στην ελεύθερη μετακίνηση εκτός συνόρων και στην ελεύθερη έκφραση. Η διεθνής κοινότητα ζητά τώρα την αποφυλάκιση διαφωνούντων.
Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Φελίπε Πέρες Ρόκε, ο οποίος υπέγραψε τις συμφωνίες, απέφυγε να συνδέσει την κίνηση με την αλλαγή στην ηγεσία της χώρας και υπενθύμισε ότι η απόφαση είχε ληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οργανώσεις για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητούν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η Κούβα υπέγραψε τις δύο συμφωνίες δίνει στην Επιτροπή του ΟΗΕ το δικαίωμα να εξετάσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει εντός του 2009.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.