Στο υψηλότερο επίπεδο των 17 τελευταίων ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το 2007
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών ενισχύθηκε πέρυσι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, των τροφίμων και των φαρμάκων. Το «φάντασμα» του στασιμοπληθωρισμού επιστρέφει απειλητικό πάνω από τις ΗΠΑ.
27
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών ενισχύθηκε πέρυσι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, των τροφίμων και των φαρμάκων.
Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 4,1% το 2007, ενώ τον Δεκέμβριο ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Στασιμότητα παρατηρήθηκε τον ίδιο μήνα στη βιομηχανική παραγωγή, με τον τομέα της μεταποίησης να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από το 2003, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού, δηλαδή του συνδυασμού χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού πληωρισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Δεν το κουνάει… από την Λίβερπουλ ο Σλοτ»
- ΗΠΑ: Δέκα εξαφανίσεις επιστημόνων έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο – Εργάζονταν σε πυρηνικές και κρίσιμες υπηρεσίες
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442