Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Διακόπτει τη σύμβαση με το δημόσιο για τις Μονάδες Εντατικής το «Ερρίκος Ντυνάν»

Διακόπτει τη σύμβαση με το δημόσιο για τις Μονάδες Εντατικής το «Ερρίκος Ντυνάν»

Αθήνα: Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να διακόψει οριστικά τη συνεργασία του με το ΕΣΥ -και ειδικά με το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός- σταματώντας να παραχωρεί κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Αθήνα: Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να διακόψει οριστικά τη συνεργασία του με το ΕΣΥ -και ειδικά με το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός- σταματώντας να παραχωρεί κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Η απόφαση αναμένεται να εκτινάξει στα ύψη τη λίστα αναμονής για μια θέση στη ΜΕΘ, η οποία ούτως ή άλλως διάστημα φτάνει σε αριθμούς ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους τρεις μήνες ο αριθμός στη λίστα αναμονής ανήλθε στο 70, όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρόεδρος του «Ε.Ντυνάν» έχει ήδη ανακοινώσει στο υπουργείο Υγείας ότι σταματά να δέχεται ασθενείς από το ΕΣΥ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διακόπτοντας τη σχετική σύμβαση τόσο με το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με το οποίο κυρίως συνεργαζόταν το Ντυνάν όσο και με το ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου επικαλείται αδυναμία υλοποίησης της σύμβασης από την πλευρά των δημόσιων νοσοκομείων. Το «Ντυνάν» είχε παραχωρήσει 30 κρεβάτια ΜΕΘ στα οποία μπορούσαν να νοσηλεύονται ασθενείς που παραπέμπονταν από τον Ερυθρό χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Τα έξοδα καλύπτονταν από τα Ταμεία των ασθενών.

Υπολογίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2005 που τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση ενοικίασης κλινών ΜΕΘ, στο Ντυνάν έχουν νοσηλευθεί περισσότεροι από 650 ασθενείς και το έλλειμμα του νοσοκομείου έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, αφού τα Ταμεία αποζημιώνουν το νοσοκομείο με βάση το κρατικό τιμολόγιο νοσηλείας σε ΜΕΘ, που είναι αρκετά χαμηλότερο από την κανονική τιμή ιδιωτικού νοσοκομείου.

Σήμερα, Δευτέρα, πρόκειται να συνεδριάσει η κεντρική διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αύριο, Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν, για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο το νοσοκομείο θα διεκδικήσει τις οφειλές.

Η σύμβαση συνεργασίας ιδιωτών – ΕΣΥ προέβλεπε την ενοικίαση συνολικά 73 κρεβατιών ΜΕΘ. Εκτός των 30 του Ερρίκος Ντυνάν, τα οποία παραχωρούνταν κατά πλειονότητα στον Ερυθρό Σταυρό, περιελάμβανε και 43 ακόμη κλίνες σε 14 ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αττικής.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο