Ο Εχούντ Μπαράκ σε εκστρατεία για την ηγεσία των Εργατικών του Ισραήλ
Λέγοντας πως το Ισραήλ είναι σήμερα αντιμέτωπο με σοβαρές προκλήσεις ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ (1999-2001) άρχισε την εκστρατεία του για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του Εργατικού Κόμματος και μετέπειτα για την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2010.
51
Λέγοντας πως το Ισραήλ είναι σήμερα αντιμέτωπο με σοβαρές προκλήσεις, τόσο πολιτικές όσο για την ασφάλειά του, ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ (1999-2001) άρχισε την εκστρατεία του για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του Εργατικού Κόμματος και μετέπειτα για την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2010.
«Με την βοήθειά σας μπορούμε να κυβερνήσουμε τη χώρα και να κάνουμε τις αλλαγές που είναι αναγκαίες» δήλωσε ο 65χρονος Μπαράκ ενώπιον περίπου 1.000 υποστηρικτών του σε μία κοινότητα κιμπούτζ στο κεντρικό Ισραήλ, ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Οι σφυγμομετρήσεις φέρουν τον Μπαράκ επικρατέστερο να αναλάβει την προεδρία του κόμματός του, διαδεχόμενος τον υπουργό Αμυνας Αμίρ Περέτς, του οποίου η δημοτικότητα έχει τρωθεί έπειτα από την ατυχή και πολυεπικριθείσα πολεμική επιχείρηση στο Λίβανο το 2006.
Οι «θερμές», όπως αναμένονται, εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη των Εργατικών θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Πριν από την αναμέτρηση μία αρμόδια επιτροπή αναμένεται να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά της για τον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, τα οποία εν πολλοίς θεωρείται πως θα καθορίσουν το πολιτικό μέλλον των Εχούντ Ολμέρτ και Αμίρ Περέτς.
Ο Μπαράκ, πρώην καταδρομέας και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, έχει δηλώσει πως πρώτος στόχος του ως αρχηγού του κόμματος είναι να πάρει τη θέση του Περέτς στο υπουργείο Αμυνας.
Είχε εκλεγεί πρωθυπουργός το 1999, υπερτερώντας του υπερσυντηρητικού Μπένιαμιν Νετανιάχου και η δημοτικότητά του είχε φθάσει στο ζενίθ της τον επόμενο χρόνο, όταν έδωσε το «πράσινο φως» την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μπαρτζώκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το ρόστερ μας»
- Χαμός στο Ολντ Τράφορντ με πορεία και συνθήματα κατά των Γκλέιζερ (vids)
- LIVE: Παναθηναϊκός – Κηφισιά
- «Δεν είμαι πιόνι κανενός» – Η Σίντνεϊ Σουίνι ξεκαθαρίζει αν είναι μια MAGA Barbie
- Κουτσούμπας: Δυναμώνουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΕ – Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός υπονομεύει τα θεμέλια του ΝΑΤΟ
- Ποτάμια λάσπης στα στενά της Σαντορίνης – Η κακοκαιρία σφυροκοπά το νησί
- Ελβετία: Υπέκυψε ένας από τους τραυματίες του Κραν Μοντανά – Στους 41 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο μπαρ
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα κόντρα στην Κηφισιά – Εκπλήξεις από τον Μπενίτεθ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/leo_visions-6hFbmEqNXM8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442