«Παρών» για τον Λευκό Οίκο δηλώνει και ένας φιλελεύθερος Ρεπουμπλικάνος
Ο Ρον Πολ, εννέα φορές βουλευτής από το Τέξας και πρώην υποψήφιος του Φιλελευθέρου Κόμματος για το Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008.
Ο Ρον Πολ, εννέα φορές βουλευτής από το Τέξας και πρώην υποψήφιος του Φιλελευθέρου Κόμματος για το Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008
Ο Πολ, παραδοσιακός φιλελεύθερος που συχνά αποκλίνει από τις τάσεις των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι ένιωσε έκπληξη από την ανταπόκριση που είχε ο σχηματισμός διερευνητικής επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2007.
«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να βρω ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν και η συγκέντρωση χρημάτων πήγε πολύ καλά» δήλωσε στην εφημερίδα Washington Journal. Ο ίδιος είπε ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.
Ο Πολ ψήφισε εναντίον της αύξησης των αμυντικών δαπανών, ζήτησε την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ και πρότεινε περιορισμό της εξουσίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Μαιευτήρας-γυναικολόγος από το Χιούστον, ο Πολ είχε κατέβει ως φιλελεύθερος υποψήφιος στις εκλογές του 1988 και συγκέντρωσε συνολικά σε εθνικό επίπεδο 400 χιλιάδες ψήφους.
Τέλος ο Πολ δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώξει και την επανεκλογή του στο Κογκρέσο, κάτι που επιτρέπεται από τη νομοθεσία του Τέξας.