Στο 1,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
Αμετάβλητος στο 1,8% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ενώ το ευρώ ενισχύθηκε μειώνοντας την αξία των εισαγωγών. Αύξηση επιτοκίων στις 8 Μαρτίου αναμένεται από την ΕΚΤ.
Αμετάβλητος στο 1,8% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο (για έκτο συνεχή μήνα κάτω από το όριο 2% της ΕΚΤ), καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ενώ το ευρώ ενισχύθηκε μειώνοντας την αξία των εισαγωγών.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,9%. Η πρώτη εκτίμηση της Eurostat δεν περιλαμβάνει στοιχεία σε μηνιαία βάση ή περισσότερες λεπτομέρειες για τον πληθωρισμό.
Η χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμνών καταναλωτή δείχνει ότι ίσως φέτος ο πληθωρισμός διαμορφωθεί σε μέσα επίπεδα κάτω από το 2%, για πρώτη φορά από το 1999.
Αυτό όμως δεν θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, καθώς η ευρωτράπεζα ανησυχεί ότι ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα αναζωπυρώσει τις πληθωριστικές πιέσεις.
Η επόμενη αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων (κατά 0,25% σε 3,75%) αναμένεται στις 8 Μαρτίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας