Την εξαγορά της Παντεχνικής ανακοίνωσε ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής
Τη συγχώνευση της Παντεχνικής με την Ελληνική Τεχνοδομική ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι δύο εταιρείες. Οι συμμετοχές της Παντεχνικής (Γέφυρα-Αττική Οδός) περνάνε στην ΕΛΤΕΧ, ενώ οι κατασκευαστικές δραστηριότητες στον Ακτωρα.
H μεγαλύτερη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ελληνική Τεχνοδομική θα συγχωνεύσει τη θυγατρική της Ακτωρ με μέρος της Παντεχνικής, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.
«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΧ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών απορρόφησης λόγω διάσπασης της Παντεχνικής, μέρους των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, μετά συμμετοχών, της τελευταίας, πλέον συναφών προς αυτά περιουσιακών στοιχείων της» είπε η ΕΛΤΕX σε ανακοίνωσή της στο Xρηματιστήριο.
Η σχέση ανταλλαγής μετοχών είναι 1 κοινή εισηγμένη μετά ψήφου μετοχή της ΕΛTEX νέας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστη προς 2,318574 κοινές εισηγμένες μετά ψήφου μετοχές της Παντεχνικής ονομαστικής αξίας 1,25 ευρώ.
Η ανακοίνωση οδήγησε τη μετοχή της Παντεχνικής αρκετά χαμηλότερα, καθώς η σχέση ανταλλαγής έχει discount 3,9% για τις μετοχές της Παντεχνικής, με βάση το κλείσιμο της μετοχής της ΕΛΤΕΧ την περασμένη Παρασκευή.
Η ΕΛΤΕΧ θα απορροφήσει το μερίδιο 20,08% της Παντεχνικής στην Αττική Οδό, το 16% στις Αττικές Διαδρομές, το 4,84% στη Γέφυρα, το 13,33% στο έργο της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και μέρος των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων. Η αξία του ανεκτέλεστου της Παντεχνικής ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της ΕΛΤΕΧ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.