«Όχι» στην είσοδο των σούπερ μάρκετ στην αγορά καυσίμων λένε οι βενζινοπώλες
Αντίθετοι στην είσοδο των σούπερ μάρκετ στην αγορά καυσίμων δηλώνουν οι βενζινοπώλες, υποστηρίζοντας πως δεν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καρτέλ λιανικής εμπορίας. Κατά και της απελευθέρωσης του ωραρίου των πρατηρίων.
Άτολμες χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) τις προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ενίσχυση των μέτρων ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών, ενώ τάσσεται εναντίον με το ενδεχόμενο εισόδου των σούπερ μάρκετ στον κλάδο διάθεσης καυσίμων.
Όπως αναφέρει σε υπόμνημα που κοινοποιήθηκε στην Αρχή, «είναι εντελώς εσφαλμένη η άποψη πως η είσοδος στην αγορά πετρελαιοειδών των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και άλλων πολυκαταστημάτων θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων και κατά συνέπεια θα ωφεληθούν οι καταναλωτές. Η Επιτροπή, αλλά και η Πολιτεία, πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε έξοδο χιλιάδες βενζινάδικα από την αγορά πετρελαιοειδών και σε ομηρία όλη τη λιανική εμπορία».
Η ΟΒΕ προσθέτει ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι επικίνδυνη και για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί μαθηματικά θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για καρτέλ λιανικής εμπορίας. Τέλος, η Ομοσπονδία τάσσεται και κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθούν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη των πρατηριούχων.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.