Αλλαγές στα όρια ηλικίας των σχολικών λεωφορείων και ταξί
Στα 23 χρόνια θα είναι το ανώτατο όριο ηλικίας για την κυκλοφορία των σχολικών λεωφορείων και των ταξί, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών από τα ΚΤΕΟ.
92
Στα 23 χρόνια και όχι τα 27, όπως αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, θα είναι το ανώτατο όριο ηλικίας για την κυκλοφορία των σχολικών λεωφορείων και των ταξί, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.
Εκτός από τα σχολικά λεωφορεία ο υπουργός αποδέχτηκε βελτιωτικές προτάσεις και για το όριο απόσυρσης των επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης που έχουν έδρα των Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, θα αποσύρονται από την κυκλοφορία, όσα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης έχουν κυβισμό μέχρι 1.950 κυβικά εκατοστά με τη συμπλήρωση 12 ετών και στα 14 έτη αν έχουν κυβισμό από 1.950 κυβικά εκατοστά και πάνω.
Όσα επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης έχουν έδρα τις πόλεις Ηράκλειο, Λάρισα Πάτρα, θα αποσύρονται με τη συμπλήρωση 15 ετών.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν θετικές τις αλλαγές που προώθησε ο υπουργός, αλλά όχι γενναίες, ζητώντας μεγαλύτερες μειώσεις στα όρια ηλικίας των σχολικών λεωφορείων και των ταξί.
Ο κ. Λιάπης υποστήριξε το νομοσχέδιό του υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε όριο ηλικίας στα σχολικά λεωφορεία και μπορούσαν να κυκλοφορούν ακόμα και μέχρι 40 ετών ενώ τώρα θα τεθεί τέρμα σε αυτή την κατάσταση.
Επίσης ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος των μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών από τα ΚΤΕΟ, ώστε να σταματήσουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.
Τέλος, ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσουν να εκδίδονται οι νέες ψηφιακές κάρτες όπου θα τηρούνται απαραίτητα στοιχεία για τους οδηγούς, τα συνεργεία, τις μεταφορικές επιχειρήσεις και τις αρχές ελέγχου, και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα αναδειχθεί ο μειοδότης.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τους κυβερνητικούς βουλευτές ενώ το καταψήφισαν και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπο του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
- Ξέσπασμα του Ντοκ Ρίβερς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Το «καρφί» στον Σαμς Σαράνια
- Πάσχα: 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και τουλάχιστον 7 τραυματίες – Έχουν κατασχεθεί πάνω από 170.000 είδη πυροτεχνίας
- Κένυα: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας
- Οι δύο όροι του Ιράν για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις
- Μετά το φινάλε του Champions League…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442