Διαξιφισμοί στη Βουλή για την κατάσταση στη γεωργία
Διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στη γεωργία, με αφορμή το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Για μείωση του εισοδήματος των αγροτών έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.
Διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στη γεωργία, με αφορμή το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.
Οι επερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Αργύρης, Όθωνας, Χατζημιχάλης, Κουτσούκος και Κατσιφάρας υποστήριξαν ότι επί ΝΔ το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει επιδοθεί, όπως είπαν, σε λογιστικές αλχημείες, προκειμένου να αποδειχθεί το αντίθετο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, αμφισβητώντας τις ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ, σημείωσε πως «το 2003 οι αγρότες πούλησαν το σιτάρι τους 55 δρχ. το κιλό και το 2006 λιγότερο από 35 δρχ. Το 2003 το πετρέλαιο κόστιζε 30 λεπτά και το 2006 60 λεπτά. Οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί, τα φάρμακα έχουν αυξηθεί».
«Μπορείτε να πείτε στους καπνοπαραγωγούς που πούλησαν το 2003 με 1,20 το κιλό τα καπνά τους και το 2006 τα πούλησαν με 25 λεπτά ότι το εισόδημά τους αυξήθηκε; Πουλήθηκε ναι ή όχι η παραγωγή των ζαχαροτεύτλων στη μισή τιμή; Η τιμή του καλαμποκιού έχει πέσει 20-30% από το 2003, ενώ οι τιμές που πήραν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας έχουν πέσει στο μισό» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός απαντώντας στον Γ.Φλωρίδη τόνισε: «Αμφισβητεί κανείς ότι οι τιμές του ελαιολάδου αυξήθηκαν περίπου 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ότι είχαμε τις μεγαλύτερες τιμές της τελευταίας δεκαετίας; Ότι είχαμε πέρυσι τις μεγαλύτερες εισροές από την ΕΕ για το βαμβάκι; Ότι τα σιτηρά αυξήθηκαν πέρυσι 35% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;».
Και πρόσθεσε: «Αμφισβητεί κανείς πως είχαμε την υψηλότερη τιμή στο ρύζι της τελευταίας δεκαετίας; Ότι η τιμή στις πατάτες από 8 λεπτά το 2003-4 πήγε στα 30 λεπτά; Μήπως αμφισβητεί κανείς ότι πέρυσι είχαν ικανοποιητικές τιμές οι αγρότες και στα ροδάκινα και τα αχλάδια; Ότι είχαμε μηδέν αύξηση στα λιπάσματα και ότι σε 47 σκευάσματα στα φυτοφάρμακα μειώθηκαν οι τιμές μέχρι και 50%; Μήπως αμφισβητεί κανείς ότι πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εκτιμήσεις με αντικειμενικό τρόπο και ότι πληρώθηκαν σωστά οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ;».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας