Στη «δικαιοδοσία των εποπτικών αρχών» οι δηλώσεις Σάλλα, λέει η Marfin Popular
Στη δικαιοδοσία των εποπτικών αρχών της Ελλάδος και της Κύπρου είναι οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλα ότι «θα του πάρω [του Ανδρ.Βγενόπουλου] την τράπεζα σε ένα μήνα», λέει η Marfin. Διαψεύδει ο κ. Σάλλας.
Στη δικαιοδοσία των εποπτικών αρχών της Ελλάδος και της Κύπρου είναι οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλα ότι «θα του πάρω [του Ανδρ.Βγενόπουλου] την τράπεζα σε ένα μήνα», λέει η Marfin Popular.
Η ανακοίνωση της Marfin σχετίζεται με δημοσίευμα στο «Βήμα» την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο Μ.Σάλλας φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι «θα του πάρω την τράπεζα σε ένα μήνα», καθώς εκτιμάται ότι είναι ενοχλημένος από τη στάση του κ. Βγενόπουλου.
Παράλληλα, στέλεχη της Πειραιώς φέρεται να είπαν ότι «η Πειραιώς θα καταπιεί την Marfin αφού πρώτα την ξεφουσκώσει».
Η Marfin Popular δεν σχολίασε το δημοσίευμα.
Ωστόσο, ο κ. Σάλλας σε δήλωση του τονίζει ότι δεν έχει κάνει καμία δήλωση σε ΜΜΕ της Ελλάδας ή της Κύπρου για το «σίριαλ» των τελευταίων ημερών με τη σύγκρουση Μarfin – Πειραιώς.
Τις εξελίξεις σχολίασε σήμερα, Πέμπτη, και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, λέγοντας ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εξελίξεις που σημειώνονται στον τραπεζικό τομέα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες».
Τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος,σημειώνοντας ότι «οι πρόσφατες επιθετικές εξαγορές και οι συγχωνεύσεις χωρίς όρους και κανόνες έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει έναν συνολικό σχεδιασμό για το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση των Marfin και Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ότι «οι επιχειρηματικές κινήσεις εξαγορών και εισροής κεφαλαίου, δεν βρίσκουν απαραίτητα αντίθετους τους τραπεζοϋπαλλήλους, αρκεί να τηρείται το fair play».
Ο κ. Κούκος τόνισε επίσης ότι «οι εποπτικές αρχές, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδας, πρέπει να ασκήσουν ουσιαστικότερα τον θεσμικό τους ρόλο και τον έλεγχο στις συναλλαγές».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας