Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, κέρδη για τον ΟΤΕ
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές. Εξαίρεση ο ΟΤΕ, που ανεβαίνει σε υψηλό 12μήνου.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,33% στις 4.217,35 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 318,9 εκατ. ευρώ.
«Παρά την ομοβροντία των θετικών αποτελεσμάτων, η αγορά υποχωρεί λόγω της αδυναμίας στην Ευρώπη» είπε στο Reuters ο Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.
Ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 3,33% στα 21,70ευρώ, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα 21,94 ευρώ, υψηλότερο επίπεδο των 12 τελευταίων μηνών.
Σε έκθεσή, της η Lehman Brothers αύξησε την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ στα 21 από 20,30 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση equalweight. «Εκτιμούμε ότι η μετοχή έχει περιορισμένα περιθώρια πτώσης λόγω κυρίως του στρατηγικού επενδυτή που αναμένεται να έρθει» είπε ο επενδυτικός οίκος.
Στον αντίποδα, η Εθνική υποχωρεί κατά 1,28% στα 35,44 ευρώ, μολονότι ανακοίνωσε κέρδη εννεαμήνου υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς. «Τα αποτελέσματα της Εθνικής δεν είχαν κάποια έκπληξη, όποτε είναι λογικό να υποχωρεί. Τώρα, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις για να οδηγήσουν υψηλότερα» είπε ο κ. Γαλούσης.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (-2,32% στα 17,70 ευρώ), αν και τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου αυξήθηκαν κατά 21,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442