Συνεργασία της Lannet με καναδική εταρεία για υπηρεσίες WiMAX
Συμφωνία για τη χρήση του δικτύου WiMAX από τη Lannet Communications, που αναπτύσσει η Craig Wireless στην Ελλάδα, για την προώθηση των ευρυζωνικών της υπηρεσιών, υπέγραψαν οι δύο εταιρείες.
28
Στην τεχνολογία WiMAX επεκτείνει τα επιχειρηματικά της πλάνα η Lannet, με στόχο να προσφέρει στους συνδρομητές της ευρυζωνικές υπηρεσίες 4ης γενιάς. Η διάθεση τέτοιων υπηρεσιών, όμως, θα γίνει μέσω της καναδικής εταιρίας Craig Wireless Hellas, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της τεχνολογίας WiMAX στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές υπέγραψαν σήμερα οριστική εμπορική συμφωνία βάσει της οποίας η Lannet θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο WiMAX που αναπτύσσει η Craig Wireless.
Η συμφωνία είναι τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα διαδοχικών ανανεώσεων, ενώ το τίμημα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει καθοριστεί με βάση το φάσμα των υπηρεσιών που θα προσφέρoνται μέσω του δικτύου WiMAX στην ελληνική αγορά. Για να μπορέσει η Lannet να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες με την τεχνολογία WiMAX, θα προβεί σε επενδύσεις της τάξεως των 35 εκατομμυρίων ευρώ σε τερματικό εξοπλισμό και άλλων συστημάτων.
Η τεχνολογία WiMax παρέχει στους συνδρομητές ασύρματη πρόσβαση σε εξελιγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μια μικρή κεραία μπορεί να καλύψει μια περιοχή μέχρι και 50 χιλιομέτρων, εφόσον υπάρχει οπτική επαφή, και να προσφέρει στους συνδρομητές πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς καλώδια ή οπτικές ίνες και με μεγάλες ταχύτητες.
Το δίκτυο της Craig Wireless με την προγραμματιζόμενη μορφή και δομή του, χωρίς να υπολογιστούν οι τυχόν μελλοντικές επεκτάσεις του, θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρυζωνικούς συνδρομητές κάθε τύπου, ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Lannet.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442