Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου

Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου

Αλλαγές στην σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου προβλέπει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου.

27

Αλλαγές στην σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου προβλέπει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών:

1) Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη: Οι μετοχές REGENCY ENTERTAINMENT (KO) και ΟΛΠ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS (ΚΟ) και ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ (ΚO) με στάθμιση 100%.

2) FTSE/Χ.Α. 20: Η μετοχή REGENCY ENTERTAINMENT (KO) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίσταται από την μετοχή ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΟ) με στάθμιση 100%.

3) FTSE/Χ.Α. Mid 40: Οι μετοχές ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΟ), ATTICA BANK (ΚΟ) και ΟΛΠ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡ. (KO) με στάθμιση 75%, ΧΑΛΚΟΡ (ΚΑ) με στάθμιση 30%, και BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ (ΚΑ) (KO) με στάθμιση 75%.

4) FTSE/Χ.Α. International: Οι μετοχές REGENCY ENTERTAINMENT (KO), ATTICA BANK (ΚΟ), ΟΛΠ (ΚΟ) και ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από άλλες μετοχές.

5) FTSE/X.A. SmallCap 80: Οι μετοχές ΔΕΛΤΑ PROJECT (ΚΟ), EUROMEDICA (KO), ΝΗΡΕΥΣ (ΚO), ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ (ΚΟ), ΥΓΕΙΑ (ΚΟ), ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ) και ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές ΕΛΤΡΑΚ (KO) με στάθμιση 75%, και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. (KO) με στάθμιση 30%, ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50%, ΕΒΙΚ (ΚΟ) με στάθμιση 50%, RIDENCO (ΚΑ) με στάθμιση 50%, ALMA – ΑΤΕΡΜΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50%, ΡΕΒΟΪΛ (ΚΟ) με στάθμιση 30%.

6) FTSE/Χ.Α. 140: Οι μετοχές ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ) και ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές ΕΛΤΡΑΚ (KO) με στάθμιση 75%, και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. (KO) με στάθμιση 30%.

Επίσης, οι μετοχές ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50%, ΕΒΙΚ (ΚΟ) με στάθμιση 50%, RIDENCO (ΚΑ) με στάθμιση 50%, ALMA – ΑΤΕΡΜΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50% και ΡΕΒΟΪΛ (ΚΟ) με στάθμιση 30% εισέρχονται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής τους στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Τέλος, οι μετοχές REGENCY ENTERTAINMENT (KO), ATTICA BANK (ΚΟ), ΟΛΠ (ΚΟ) και ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ (ΚΟ) αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς της αντικατάσταση τους από άλλες μετοχές.

Α) FTSE/Χ.Α. Χημικά: Η μετοχή ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΟ) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή.

Β) FTSE/Χ.Α. Βιομηχανικά Προϊόντα & Υπηρεσίες: Η μετοχή ΟΛΠ (ΚΟ) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή. Οι μετοχές ΕΛΤΡΑΚ (KO) με στάθμιση 75% και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. (KO) με στάθμιση 30% εισέρχονται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής τους στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Γ) FTSE/Χ.Α. Εμπόριο: Η μετοχή ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ (ΚΟ) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή. Η μετοχή ΡΕΒΟΪΛ (ΚΟ) με στάθμιση 30% εισέρχεται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής της στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Δ) FTSE/Χ.Α. Μέσα Ενημέρωσης: Η μετοχή ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή. Η μετοχή ALMA – ΑΤΕΡΜΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50% εισέρχεται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής της στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Ε) FTSE/Χ.Α. Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες: Η μετοχή ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ) με στάθμιση 50% εισέρχεται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής της στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Ζ) FTSE/Χ.Α. Προσωπικά & Οικιακά Προϊόντα: Η μετοχή RIDENCO (ΚΑ) με στάθμιση 50% εισέρχεται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής της στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Η) FTSE/Χ.Α. Τρόφιμα & Ποτά: Η μετοχή ΕΒΙΚ (ΚΟ) με στάθμιση 50% εισέρχεται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής της στον Δείκτη FTSE/X.A. SmallCap 80.

Θ) FTSE/Χ.Α. Ταξίδια & Αναψυχή: Η μετοχή REGENCY ENTERTAINMENT (KO) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή.

Ι) FTSE/Χ.Α. Τράπεζες: Η μετοχή ATTICA BANK (KO) αφαιρείται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση της από άλλη μετοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο