Σε διαπραγματεύσεις για επέκταση συνεργασίας με την Alstom είναι η ΜΕΤΚΑ
Τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους διερευνούν η ΜΕΤΚΑ, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, και η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom, σύμφωνα με απάντηση της μητρικής σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους διερευνούν η ΜΕΤΚΑ, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, και η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom, σύμφωνα με απάντηση της μητρικής σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση στις αρχές και στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το νόμο, αναφέρει ακόμα η εταιρεία.
Η Alstom είναι κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας, δραστηριοποιείται σε 70 χώρες και διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό για την κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας.
Η ΜΕΤΚΑ διέθετε καθαρή ρευστότητα ύψους 21,1 εκατ. ευρώ (το 5,3% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς) το 2005, καθαρά πάγια στοιχεία ενεργητικού 90,5 εκατ. ευρώ (22,6%) και ελεύθερες ταμειακές ροές αξίας 91,59 εκατ. ευρώ.
Μαζί με τον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου της Βεύης, στη Φλώρινα, ενώ στο πλαίσιο της συμμαχίας ΕΛΤΕΧ – Μυτιληναίου θα διεκδικήσει και μελλοντικές λιγνιτικές εκμεταλλεύσεις, όπως αυτές της Ελασσόνας και της Δράμας.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.