Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Ισραήλ έτοιμο για διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ για τους ομήρους του

Το Ισραήλ έτοιμο για διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ για τους ομήρους του

Υπαναχωρώντας από την απαίτησή του για άνευ όρων απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών στρατιωτών που απήχθησαν από τη Χεζμπολάχ στις 12 Ιουλίου, το Ισραήλ δηλώνει τώρα έτοιμο για διαπραγματεύσεις, με πιθανό αντάλλαγμα την απελευθέρωση μελών της οργάνωσης.

36

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών που απήχθησαν από αντάρτες της Χεζμπολάχ στις 12 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να ξεχάσει την υπόθεση αυτή. Επίσης πρέπει να πώ ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να διορίσει ένα πρόσωπο που θα είναι υπεύθυνο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής» δήλωσε η Λίβνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα μέλη της Χεζμπολάχ που κρατούνται στο έδαφός του.

Εϊναι η πρώτη φορά που ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης αναφέρεται δημοσίως σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο ομήρων. Μέχρι τώρα, το Ισραήλ απαιτούσε την χωρίς όρους απελευθέρωση των δύο στρατιωτών, η σύλληψη των οποίων οδήγησε στην ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, το Ισραήλ έχει συλλάβει αρκετούς μαχητές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ κρατά και ένα Λιβανέζο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια γαιτί το 1979 σκότωσε στην πόλη Ναχαρίγια (βόρειο Ισραήλ) μια γυναίκα, το παιδί της και έναν αστυνομικό.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί στι Ισραήλ τουλάχιστον 20 πτώματα μαχητών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στις μάχες με τον ισραηλινό στρατό στο νότιο Λίβανο.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο