Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία οι κρίσεις για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Στην τελική ευθεία οι κρίσεις για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Mέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις επιλογές στα ηγετικά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, ένα σχεδόν μήνα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις κορυφαίων παραγόντων της Δικαιοσύνης λόγω συνταξιοδότησης και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις.

28

Mέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις επιλογές στα ηγετικά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, ένα σχεδόν μήνα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις κορυφαίων παραγόντων της Δικαιοσύνης λόγω συνταξιοδότησης και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις όπως εκείνη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι διαβουλεύσεις, οι επαφές και οι αξιολογήσεις των υποψηφίων για τις κρίσεις στην ηγεσία της Θέμιδος βρίσκονται στην τελική ευθεία. Απομένουν ελάχιστες ακόμη επιβεβαιώσεις καθώς οι περισσότερες υποψηφιότητες έχουν «κλείσει» και για κορυφαίους της δικαστικής ιεραρχίας έχει ήδη εξασφαλιστεί, όπως συνήθως γίνεται, ομοφωνία ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα το Κυριακής, οι όποιες αντιπροτάσεις για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κορυφαία θέση στην πυραμίδα του εισαγγελικού σώματος, δεν προχώρησαν και η επιλογή του κ. Γ.Σανιδά είναι δεδομένη. O υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν.Παπαληγούρας και πρωτίστως ο ίδιος ο πρωθυπουργός συμφωνούν με την επιλογή του κ. Σανιδά, του ανθρώπου που σήκωσε το βάρος της επώδυνης και δύσκολης διαδικασίας της κάθαρσης στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Αλλωστε υπέρ της επιλογής του κ. Σανιδά έχει ταχθεί σύσσωμο το εισαγγελικό σώμα που διεκδικεί χρόνια τώρα -και φαίνεται ότι θα το επιτύχει- να επιλεγεί εισαγγελικός για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μια και επί 25 και πλέον χρόνια πάντα οι κυβερνήσεις επέλεγαν αρεοπαγίτες και αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου -δικαστές δηλαδή.

Και ενώ για την επιλογή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει από καιρό και απομένει το τυπικό της σύγκλησης του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει πλήρως κατασταλάξει. Προβάδισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ο σημερινός αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Νικόλαος Αγγελάρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο