Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Ισραήλ διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά του Λιβάνου, λέει ο Αλ.Αλαβάνος

Το Ισραήλ διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά του Λιβάνου, λέει ο Αλ.Αλαβάνος

«Εξεγείρεται η συνείδησή μας από τις εικόνες φρίκης, τρόμου και καταστροφής που έρχονται από τη Μ.Ανατολή», δήλωσε την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Ραμάλα.

27

«Εξεγείρεται η συνείδησή μας από τις εικόνες φρίκης, τρόμου και καταστροφής που έρχονται από τη Μ.Ανατολή», δήλωσε την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ διεξάγει επιθετικό πόλεμο εναντίον μιας χώρας -μέλους του ΟΗΕ.

Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι είναι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη η συλλογική τιμωρία που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ισραήλ σε βάρος των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και ότι σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ως απάντηση στην αιχμαλωσία Ισραηλινών στρατιωτών από ένοπλες ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατήγγειλε τις ΗΠΑ γιατί μπλοκάρουν την λήψη απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και σημείωσε ότι ο Τζ.Μπους στηρίζει ανοιχτά τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ,τις οποίες θεωρεί μέρος του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που τόσα δεινά έχει προκαλέσει ε΄όλο τον κόσμο.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ακόμη ότι δεν είδε την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προσέρχεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας με δικές της προτάσεις και ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ, μολονότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερους λόγους να συμβάλλει στην υπόθεση της ειρήνης ως χώρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης επισήμανε «ως αρνητικό σύμπτωμα το ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής κινήθηκε με θέσεις ουδετερότητας, ανάμεσα σε θύτη και θύμα».

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον τερματισμό της «δοκιμασίας της Μαρίας Νικηφόρου που κρατείται στο Ισραήλ», ζήτησε με επιστολή του προς την Ντόρα Μπακογιάννη ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Ραμάλα

Στη Ραμάλα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γγ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης Μπαχάμ Σάλχι. Ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον γγ του Κοινοβουλίου και βουλευτή της Χαμάς Μαχμούτ Ραμαχί και στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίων Έργων της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπτουραχμάν Ζιντάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο