Προς μείωση στην τιμή του εισιτηρίου του Μετρό και του Προαστιακού
Το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων του Προαστιακού και του Μετρό στη διαδρομή Αθήνα - αεροδρόμιο, που σήμερα κοστίζει τρία ευρώ, άφησε ανοιχτό ο Μ.Λιάπης, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία των στάσεων του Μετρό στους σταθμούς Παιανίας, Κάντζας και Κορωπίου.
Το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων του Προαστιακού και του Μετρό στη διαδρομή Αθήνα – αεροδρόμιο, που σήμερα κοστίζει τρία ευρώ, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα την έναρξη λειτουργίας των στάσεων του Μετρό στους σταθμούς της Παιανίας, της Κάντζας και του Κορωπίου.
«Είναι ένα θέμα, το οποίο μού το έχουν υποβάλει όλοι οι τοπικοί παράγοντες, γιατί θεωρούν το εισιτήριο λίγο ακριβό» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο σκέφτεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω την όλη πολιτική των κομίστρων, από τις αρχές του χρόνου, όταν ο Προαστιακός θα έχει ολοκληρώσει τα έργα για να φθάσει στο Κιάτο.
Αναφερόμενος στους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό, ο κ. Λιάπης, αφού χαρακτήρισε την περιοχή ως δυναμικά αναπτυσσόμενη, σημείωσε ότι οι εν λόγω σταθμοί θα εξυπηρετήσουν και τους ταξιδιώτες από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς, όπως είναι γνωστό, υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που ενώνει το λιμάνι με τον Προαστιακό και τώρα θα το ενώνει και με το Μετρό.
Οι στάσεις που θα κάνει το Μετρό στους συγκεκριμένους σταθμούς θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των Μεσογείων, καθώς θα τους προσφέρει άλλη μια εναλλακτική λύση για τη μετακίνησή τους προς το κέντρο της Αθήνας, με ένα μέσο ασφαλές, γρήγορο και σύγχρονο. Εκτιμάται ότι, εκτός από τον Προαστιακό, χιλιάδες επιβάτες θα μετακινούνται καθημερινά και με το Μετρό από τους σταθμούς Παιανίας-Κάντζας και Κορωπίου.