Στις 20 Σεπτεμβρίου εκλέγεται ο διάδοχος του Κοϊζούμι στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας
Στις 20 Σεπτεμβρίου θα οριστεί πιθανότατα ο διάδοχος του Κοϊζούμι στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας. Οι σχετικές εκλογικές διαδικασίες στο κυβερνών κόμμα θα αρχίσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
31
Στις 20 Σεπτεμβρίου θα οριστεί πιθανότατα ο διάδοχος του Κοϊζούμι στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας. Οι σχετικές εκλογικές διαδικασίες στο κυβερνών κόμμα θα αρχίσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Καθώς το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) διαθέτει -μαζί με ένα άλλο μικρότερο- πλειοψηφία και στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου, οποιοσδήποτε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές θα είναι σχεδόν σίγουρα ο νέος πρωθυπουργός.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον Καναδά όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Γιουνιχίρο Κοϊζούμι ανέφερε ότι η επίσημη προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές του LDP θα αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. Σημειώνεται ότι ακριβώς την ίδια ημερομηνία πριν από τρία χρόνια είχε αναδειχθεί ο ίδιος ο Κοϊζούμι στην ηγεσία του LDP.
Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πάντως πως οι ημερομηνίες αυτές δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματος, ο πρόεδρος θα έχει τριετή θητεία. Στην κούρσα για τη διαδοχή προβάδισμα φαίνεται να έχουν ο δημοφιλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Σίνζο Αμπε και ο βετεράνος βουλευτής Γιασούο Φουκούντα. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμπε διαθέτει προβάδισμα και στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442