Ακάθεκτος συνεχίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τις αγορές στρατιωτικού υλικού
Στην τελετή παράδοσης στρατιωτικών ελικοπτέρων ρωσικής κατασκευής παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση επίθεσης. Ο Τσάβες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προμηθευθεί και ρωσικά μαχητικά.
Στην τελετή παράδοσης στρατιωτικών ελικοπτέρων ρωσικής κατασκευής παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα οφείλει να είναι έτοιμη σε περίπτωση επίθεσης. Ο Τσάβες ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της χώρας να προμηθευθεί και ρωσικά μαχητικά.
Στην τελετή για την παράδοση των πρώτων τριών από τα 15 ελικόπτερα τύπου ΜΙ-17 που αγόρασε η χώρα του από τη Ρωσία, ο Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αγορά 100 χιλιάδων όπλων τύπου Καλάσνικοφ.
Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αγοράς και ρωσικών μαχητικών και επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολίτες επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας.
«Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να κάνουμε περισσότερο ισχυρές τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας» τόνισε ο Τσάβες και κατηγόρησε τον Μπους ότι πίεσε τη Βραζιλία να ακυρώσει την πώληση αεροσκαφών τύπου Embraer στη Βενεζουέλα επειδή αυτά φέρουν και αμερικανική τεχνολογία.
Πριν από λίγους μήνες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας και με την Ισπανία για την αγορά οκτώ περιπολικών σκαφών για το Ναυτικό και 12 μεταγωγικών αεροσκαφών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να αποτρέψουν την υπογραφή της συμφωνίας, υπενθυμίζοντας στην Ισπανία την πάγια θέση τους ότι ο Ούγκο Τσάβες αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή.
Ωστόσο, Μαδρίτη και Καράκας υποστήριξαν ότι ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.