Διαμαρτυρίες αδιόριστων του ΑΣΕΠ και συμβασιούχων ΚΕΠ κατά της ηγεσίας του ΥΠΕΣ
Μια διαμαρτυρία με συμβολισμό πραγματοποίησαν έξω από την κατοικία του Πρ.Παυλόπουλου οι αδιόριστοι επιλαχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Την ίδια ώρα, συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΕΠ Ευόσμου, όπου ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί ο Απ.Ανδρεουλάκος.
53
Μια διαμαρτυρία με συμβολισμό πραγματοποίησαν έξω από την κατοικία του υπουργού Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλου οι αδιόριστοι επιλαχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998.
Όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια, οι αδιόριστοι επιλαχόντες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του Πρ.Παυλόπουλου, στο Ψυχικό, για να διαμαρτυρηθούν επειδή δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Εσωτερικών.
Φώναξαν συνθήματα εναντίον του και του ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά», λέγοντας ότι η Πρωταπριλιά είναι η ημέρα που γιορτάζει ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα, έξω από την κατοικία του Πρ.Παυλόπουλου τοποθέτησαν μια τούρτα με κεράκια.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ΚΕΠ Ευόσμου, όταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ) διαμαρτυρήθηκαν για θέματα του κλάδου τους, κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Νίκου Σαρειδάκη, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα.
Οι συμβασιούχοι -στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της Μακεδονίας- εξέφρασαν σε έντονο ύφος στον γγ τη δυσφορία τους για τη διαδικασία επανελέγχου και επαναξιολόγησης της προσφοράς των ΚΕΠ κατά τόπο και κατά περίπτωση, με βάση την οποία ισχυρίζονται ότι «κάπου 1.000 άτομα θα μείνουν χωρίς δουλειά».
«Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί σας, καθώς νέα ΚΕΠ ιδρύονται συνεχώς, και η μοριοδότηση σας είναι νομικά κατοχυρωμένη, οπότε θα δείτε ότι τελικώς κανείς δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, αλλά δεν μπορούμε να διατηρούμε ΚΕΠ εκεί όπου δεν χρειάζονται» ήταν η απάντηση του κ. Σαρειδάκη.
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Γ.Γραμματέας κατέβηκε από το βήμα και συνομίλησε μαζί τους, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας τους για ραντεβού με τον υφυπουργό Εσωτερικών Απόστολο Ανδρεουλάκο.
Ο κ. Ανδρεουλάκος, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το ΚΕΠ Ευόσμου, απέφυγε να έλθει αντιμέτωπος με τους συμβασιούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας
- Από το Beetlejuice στο The Studio: H Κάθριν Ο’Χάρα έκανε την κωμωδία σοβαρή υπόθεση
- Σαμαράς: Σε καιρούς κρίσης ο πατριωτισμός ενώνει – Μήνυμα από την Καλαμάτα παρουσία Καραμανλή
- O περίφημος αστρικός χάρτης του Ίππαρχου είχε σβηστεί από την ιστορία – Τώρα ξανάρχεται στο φως
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη συνταγματοποίηση των ολέθριων επιλογών της
- Κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Περάματος για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ» – Η Τεχεράνη κάλεσε τους ευρωπαίους πρέσβεις για εξηγήσεις
- Αντίστροφη μέτρηση στη Μέση Ανατολή; Ο Τραμπ ετοιμάζει γρήγορα τις αεράμυνες του Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442