Το όπλο του διαλόγου… επιστρατεύει η κυβέρνηση με την ΟΤΟΕ
Το όπλο του διαλόγου... επιστρατεύει η κυβέρνηση για να θέσει τέλος στην άρνηση των τραπεζιτών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η κοινωνία δεν αντέχει να μην έχουν οι εργαζόμενοι μερτικό στο κέρδος των τραπεζών, λέει ο Σ.Τσιτουρίδης.
27
Το όπλο του διαλόγου… επιστρατεύει η κυβέρνηση για να θέσει τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων τραπεζιτών – ΟΤΟΕ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης επανέλαβε την έκκληση προς τους τραπεζίτες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η κυβέρνηση ενθαρρύνει το διάλογο, υπογράμμισε και επισήμανε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κοινωνία δεν αντέχει να μην έχουν οι εργαζόμενοι μερτικό στο κέρδος τους.
Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς να συνεισφέρουν ανάλογα με τα κέρδη τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος είπε ότι «η κυβέρνηση είναι υπέρ του διαλόγου και θεωρεί αυτονόητο ότι όπου υπάρχουν κέρδη -και ειδικά μεγάλα κέρδη- θα πρέπει από ένα μερίδιό τους να ωφελούνται και οι εργαζόμενοι, που, άλλωστε, συμβάλλουν στην κερδοφορία. Αυτό ισχύει βεβαίως και στις τράπεζες».
Σε ερώτηση γιατί «οι επικεφαλής των κρατικών τραπεζών αρνήθηκαν τον διάλογο και θέλουν να καταργήσουν τις συμβάσεις», ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει τον διάλογο, όμως δεν υπάρχει διαδικασία καταναγκασμού, δεν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα εξαναγκασμού κάποιου να συμμετέχει σε διάλογο. Αυτό που μετρά, ωστόσο, είναι ότι για την επίλυση των θεμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια διαλλακτική προσέγγιση».
Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Τρίτη η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442