Πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Μικτή εικόνα παρουσιάζουν κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Οι τιμές των μετοχών, παρά την πτώση που σημειώθηκε στην Ασία και στη Γουόλ Στριτ, παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επιπέδων των τελευταίων τεσσεράμισι ετών.
Μικτή εικόνα παρουσιάζουν κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Οι τιμές των μετοχών, παρά την πτώση που σημειώθηκε στην Ασία και στη Γουόλ Στριτ, παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επιπέδων των τελευταίων τεσσεράμισι ετών.
Στις 11.12 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE υποχωρούσε οριακά σε ποσοστό 0,05% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax κατέγραφε πτώση 0,11%. Αντιθέτως, στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,14%.
Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές τις μετοχές των Heineken και Anglo American μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των δύο εταιριών, ενώ πτωτικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Κέρδη 3,6% σημείωσε η μετοχή της Heineken. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ζυθοποιία γνωστοποίησε αύξηση 18,5% των καθαρών κερδών της στο σύνολο του 2005, βοηθούμενη από αύξηση 5,3% του όγκου πωλήσεων ζύθου. Ενημέρωσε, επίσης, ότι στοχεύει σε εξοικονόμηση δαπανών ύψους 200 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2008.
Άνοδο 1,1% κατέγραψε η μετοχική τιμή της Anglo American. Η εταιρία εκμετάλλευσης ορυχείων ανακοίνωσε αύξηση 36% των λειτουργικών κερδών της στο σύνολο του 2005 και τη διανομή έκτακτου μερίσματος στους μετόχους, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα που θα διανεμηθεί στα 1,23 δολάρια (αύξηση 75%).
Απώλειες 1,1% σημείωσαν οι μετοχές των Infineon και ASML, στον απόηχο της πτώσης που κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών των εταιριών ημιαγωγών στις ΗΠΑ και την Ασία.
Στην αιχμή, τέλος, της πτωτικής τάσης των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει τεθεί η μετοχή της DaimlerChrysler μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της σχετικής αξιολόγησης από τη Credit Suisse.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας