Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% αναμένεται να προχωρήσει η ΕΚΤ στις 2 Μαρτίου
Σίγουρη θεωρούν οι αναλυτές την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% σε 2,50 στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ευρωτράπεζας στις 2 Μαρτίου, έπειτα από τις νέες δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Σίγουρη θεωρούν οι αναλυτές την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% σε 2,50 στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ευρωτράπεζας στις 2 Μαρτίου.
Μιλώντας την Δευτέρα ενώπιον επιτροπής τπυ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι οι πληθωριστικοί κίνδυνοι είναι αυξημένοι σε μία σταθερά ενισχυόμενη οικονομία και πως η ΕΚΤ πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για να διασφαλίσει ότι οι προοπτικές των τιμών θα παραμείνουν σταθερές δεδομένου του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τρισέ χαρακτήρισε λογικές τις προσδοκίες της αγοράς για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.
«Όταν κοιτάζω τις προβλέψεις της αγοράς σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις, θεωρώ ότι είναι απόλυτα λογικές» είπε. «Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Υπάρχουν κίνδυνοι [ότι] η απειλή στη σταθερότητα των τιμών έχει αυξηθεί» προσέθεσε.
Οι δηλώσεις του κ. Τρισέ δείχνουν με σαφήνεια ότι η αύξηση των επιτοκίων στο 2,50% έχει προεξοφληθεί για τη συνεδρίαση της 2 Μαρτίου.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας