Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεν γνωρίζει για μυστικές πτήσεις της CIA η Αθήνα

Δεν γνωρίζει για μυστικές πτήσεις της CIA η Αθήνα

Αποφεύγει η κυβέρνηση να πάρει θέση για τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν πραγματοποιηθεί επτά μυστικές πτήσεις της CIA στην Αθήνα. «Δεν υπάρχουν στοιχεία» απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών Αν.Νεράτζης, σε ερώτηση του Συνασπισμού.

53

Αποφεύγει η κυβέρνηση να πάρει θέση για τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν πραγματοποιηθεί επτά μυστικές πτήσεις της CIA στην Αθήνα.

Ο βουλευτής του ΣΥΝ Θ.Λεβέντης έκανε λόγο για «απαράδεκτες κινήσεις εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας», κατά την ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή. Ο υφυπουργός Μεταφορών Αν.Νεράτζης απάντησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.

«Μα τι λέτε, κ. υπουργέ; Οι ευρωπαϊκές και ελληνικές εφημερίδες είναι γεμάτες από πληροφορίες για τη μεταφορά υπόπτων, μέχρι και για μυστικές φυλακές που χρησιμοποιούνται. Επτά φορές προσγειώθηκαν και στην Ελλάδα αυτά τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και μας λέτε εδώ ότι δεν διαψεύδετε και δεν επιβεβαιώνετε; Υπάρχει και η λογική. Η Αμερική παντού το έκανε στην Ευρώπη. Σ εμάς γιατί να μην το κάνει; Δεν μας καταδέχονται; Ψωριάρηδες είμαστε;», σημείωσε με χιούμορ ο βουλευτής του ΣΥΝ.

Ο υφυπουργός Μεταφορών περιορίστηκε να αναφέρει: « Όλες οι κινήσεις στον εναέριο χώρο της χώρας γίνονται με σεβασμό στους κανόνες της αεροπλοΐας» και επέμεινε: «Είναι ανεπιβεβαίωτες οι πληροφορίες. Δεν υπάρχουν στοιχεία για να επιβεβαιώνουν».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το θέμα είχε τεθεί και πάλι προ μηνών όταν σε αντίστοιχες ερωτήσεις και παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣOΚ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης είχε αποφύγει να απαντήσει.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει πριν από 10 ημέρες για την προσγείωση «μυστικών» αεροσκαφών της CIA στην Αθήνα τουλάχιστον επτά φορές.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» έχουν προσγειωθεί ένα Γκόλφστριμ με αριθμό Ν 379 Ρ που φέρεται να ανήκει σε εταιρεία με έδρα το Τσάκσον του Γουαϊόμινγκ και ένα Μπόινγκ 737 με αριθμό Ν 8068 V εταιρείας με έδρα το Στάτφορν του Κονέκτικατ. Το πρώτο έκανε πολλά δρομολόγια στην Αθήνα την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν, το καλοκαίρι του 2002.

Για πρώτη φορά προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 15/5/2002 προερχόμενο από τη Φρανκφούρτη και με επόμενο προορισμό το Σάνον Ιρλανδίας. Ακολούθησαν άλλες πτήσεις στις 30/7/2002 (Ντύσελντορφ-Αθήνα-Αμμάν), στις 23/8/2002 (Ντάλες-Oυάσιγκτον-Αθήνα), στις 12/9/2002 (Ντάλες-Oυάσιγκτον-Αθήνα-Ραμπάτ) και στις 27/9/02 (Ντάλες-Αθήνα).

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν την πτήση του αεροσκάφους τους που έγινε στις 14 Ιουλίου 2004 -εν μέσω Oλυμπιακών Αγώνων- προερχόμενο από το Ριάντ, όπως και άλλη μία μερικές ημέρες αργότερα με άγνωστου τύπου αεροσκάφος. Πληροφορίες στην Αθήνα έκαναν λόγο τότε ότι η πρώτη πτήση σχετιζόταν με μεταφορά κάποιου ύποπτου ισλαμιστή που είχε συλληφθεί (ή απαχθεί…) στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο