Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αναβάλλεται η δίκη του λεγόμενου Αυστραλού Ταλιμπάν

Αναβάλλεται η δίκη του λεγόμενου Αυστραλού Ταλιμπάν

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την προσωρινή αναβολή της δίκης του φερόμενου ως «Αυστραλού Ταλιμπάν», Ντέιβιντ Χικς, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα των ειδικών στρατοδικείων στο Γκουαντάναμο.

27

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την προσωρινή αναβολή της δίκης του φερόμενου ως «Αυστραλού Ταλιμπάν», Ντέιβιντ Χικς, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα των ειδικών στρατοδικείων στα οποία προσάγονται οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο.

Η δικη του Χικς επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή.

H δικαστής Κολίν Κόλαρ Κότελι, του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, δικαίωσε τον Χικς που ζητούσε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε δικαστική διαδικασία στα ειδικά στρατοδικεία» μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα.

Ο 30χρονος Χικς συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2001 στο Αφγανιστάν. Κατηγορείται για «απόπειρα δολοφονίας, συνεργασία με τον εχθρό και συναυτουργία σε τρομοκρατικές επιθέσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο