Απαλλακτικό βούλευμα για δύο δικαστικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση Γιοσάκη
Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για δύο δικαστικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν έπραξαν τα δέοντα, ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες στον Ιάκωβο Γιοσάκη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.
71
Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που έκρινε την υπόθεση δύο δικαστικών, εις βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά την έρευνα για τους επίορκους δικαστές.
Πρόκειται για τους εισαγγελείς Eφετών Αντώνη Mύτη και Γεώργιο Kριμπά, οι οποίοι κατηγορούντο για παράβαση καθήκοντος, καθώς το Nοέμβριο του 2000 παρέλειψαν να προβούν στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες στον αρχιμανδρίτη Iάκωβο Γιοσάκη όσον αφορά στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Kήθυρα.
H δίωξη εις βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών είχε ασκηθεί το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ επιπλέον δίωξη για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος των δύο δικαστικών είχε ασκηθεί και εις βάρος του αρχιμανδρίτη.
Με το βούλευμα του, το Συμβούλιο Eφετών έκρινε ότι «η παράλειψή τους δεν οφείλεται σε πρόθεσή τους να παραβούν τα δικαστικά τους καθήκοντα, ούτε σε πρόθεσή τους να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος» και επιπλέον ότι δεν προέκυψε οτι οι δύο κατηγορούμενοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν γνωριμία με τον Ι.Γιοσάκη ούτε ότι παρενέβη σε αυτούς ο ίδιος ή τρίτος υπέρ αυτού, προκειμένου αυτοί να προβούν στις υπηρεσιακές παραλείψεις τους.
Στο ίδιο βούλευμα αναφέρεται ότι σε άλλες υποθέσεις που χειρίστηκαν με εμπλεκόμενο τον αρχιμανδρίτη, οι δύο δικαστές κάθε άλλο παρά τον ευνόησαν. Με το βούλευμα απαλλάσσεται και ο αρχιμανδρίτης από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
- Κρήτη: Κλειστός λόγω έργων ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πτήσεις
- Πάνε για το «μπαμ» με Γουίλιαμσον οι Μπουλς (pics, vids)
- Χρηματοδότηση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Στυλίδας
- Χρυσές Σφαίρες: Οι αντι-ICE καρφίτσες στη μνήμη της Ρενέ Γκουντ «περπάτησαν» στο κόκκινο χαλί – Ποιοι τις φόρεσαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442