Κοντά στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για 163 υποθέσεις μη εφαρμογής κοινοτικής νομοθεσίας
Ένα βήμα πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται η Ελλάδα για 163 υποθέσεις μη εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης μετά από ερώτηση που απηύθυνε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοάο Μπαρόζο.
Ένα βήμα πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται η Ελλάδα για 163 υποθέσεις μη εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης μετά από ερώτηση που απηύθυνε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοάο Μπαρόζο.
Όπως αναφέρει ο Πορτογάλος αξιωματούχος, μέχρι στιγμής η Επιτροπή έχει κινήσει συνολικά 312 διαδικασίες κατά της Ελλάδας.
Σε 163 υποθέσεις η Επιτροπή κίνησε προδικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας, ενώ για 107 υποθέσεις στάλθηκε αιτιολογημένη γνώμη στη χώρα μας.
Όπως τονίζει ο κ. Παπαδημούλης από τις 107 υποθέσεις, οι 63 αφορούν στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και οι 44 στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο μέσα στο 2005 και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου έως και την 19η Ιουλίου, η Ελλάδα δέχτηκε 44 επιστολές αιτιολογημένης γνώμης επειδή δεν έχει ενσωματώσει:
*11 Οδηγίες του τομέα υγείας και προστασίας του καταναλωτή
* 9 Οδηγίες που αφορούν στη σωστή λειτουργία της αγοράς και τη διαφάνεια στις προμήθειες
* 6 Οδηγίες για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος
* 1 Οδηγία για την κινητικότητα εργαζομένων
* 3 Οδηγίες στον τομέα των επιχειρήσεων
* 2 Οδηγίες που ρυθμίζουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου
* 3 Οδηγίες του τομέα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.