Σφοδρή επίθεση ΚΚΕ και ΣΥΝ κατά του Κ.Καραμανλή με «φόντο» την ομιλία στη ΔΕΘ
«Ο πρωθυπουργός προωθεί την αντιλαϊκή στρατηγική της Λισαβόνας και τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας» καταγγέλλει το ΚΚΕ στον απόηχο της ομιλίας Καραμανλή στη ΔΕΘ. «Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες και όχι στο λαό» τονίζει ο ΣΥΝ.
«Με τους 14 άξονες της ομιλίας του ο πρωθυπουργός προωθεί την αντιλαϊκή στρατηγική της Λισαβόνας και τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας» καταγγέλλει το ΚΚΕ στον απόηχο της ομιλίας Καραμανλή στην 70η ΔΕΘ. «Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες και όχι στο λαό» τονίζει ο Συνασπισμός.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι ο Κ.Καραμανλής «τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας, με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή».
«Οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε άλλος άξονας που ο πρωθυπουργός ονομάζει μεταρρυθμίσεις, αποτελούν δέσμες καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που υπηρετούν τους παραπάνω στόχους του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ.
Και συνεχίζει: «Το όραμα της κυβέρνησης να λειτουργεί η Ελλάδα ως έδρα των στρατηγείων, των ερευνητικών κέντρων και των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που διεισδύουν στις γειτονικές χώρες, εκφράζει τον κοσμοπολίτικο μεγαλοϊδεατισμό του κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί η κυβέρνηση να στεγάσει στη Θεσσαλονίκη όλα τα είδη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε κάλπικες αναποτελεσματικές διεκδικήσεις για ψίχουλα, που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης και που παριστάνει πως δεν γνωρίζει ότι η ΝΔ κυβερνά και με τους δικούς του νόμους».
Εκ μέρους του Συνασπισμού, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του κόμματος, υπογράμμισε ότι «ο κ. Καραμανλής με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες και όχι στον ελληνικό λαό».
«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Πρωθυπουργός είναι πρωτοφανές: Τα δίνουμε όλα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για το καλό, δήθεν, των εργαζομένων. Παλιά στην Αμερική λέγανε πως ό,τι συμφέρει τη Tζένεραλ Μότορς, συμφέρει τις ΗΠΑ. Το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι: Ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο συμφέρει την Ελλάδα».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι ο «κ. Καραμανλής κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, προκειμένου να ξεπουληθούν γρήγορα και χωρίς «περιττά βάρη» στα ιδιωτικά συμφέροντα.
»Για το νέο κόσμο, προετοιμάζεται ένας νέος εργασιακός μεσσαίωνας.Τα υπερπρονόμια στο κεφάλαιο και η νέα σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις προμηνύουν ακόμα πιο δύσκολα χρόνια για τον ελληνικό λαό με μεγαλύτερες ανισότητες, περισσότερη φτώχια και εφιαλτική ανεργία».
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.