Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον φροντιστή Α.Προδρόμου

Κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον φροντιστή Α.Προδρόμου

Επιβεβαιώνεται ότι το πρόσωπο που επιχειρούσε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά της πτήσης να επαναφέρει το μοιραίο αεροσκάφος ήταν ο Ανδρέας Προδρόμου, καθώς ταυτοποιήθηκαν κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο με το DNA του ιπτάμενου φροντιστή. Αλυσίδα βλαβών και λαθών πίσω από την τραγωδία. Αποκωδικοποιήθηκε το δεύτερο «μαύρο κουτί».

53

Η εγκληματολογική υπηρεσία της ασφάλειας ταυτοποίησε κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους με το γενετικό υλικό του ιπτάμενου φροντιστή Ανδρέα Προδρόμου το Σάββατο.

Το στοιχείο επιβεβαιώνει τη μαρτυρία των πιλότων των μαχητικών F-16 ότι υπήρχε κάποιος στο πιλοτήριο τα κρίσιμα τελευταία λεπτά της πτήσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ανδρέας Προδρόμου είχε γνώσεις χειρισμού αεροσκάφους και φαίνεται ότι επιχείρησε να επαναφέρει -ενδεχομένως και να προσγειώσει- το μοιραίο Boeing.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φ.Κουτσάφτης δήλωσε ότι εντός 15νθημέρου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των μη αναγνωρίσιμων σορών με τη μέθοδο του DNA. Έχουν ήδη έλθει στην Ελλάδα από την Κύπρο 133 δείγματα βιολογικού υλικού από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Παράλληλα, έχουν σταλεί και οδοντογράμματα που ανήκουν σε θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, ώστε να είναι πλήρως εξακριβωμένη η ταυτοποίηση. Για το λόγο αυτό έφθασε το Σάββατο από την Κύπρο και ειδική ομάδα οδοντιάτρων που θα επιληφθεί της σχετικής διαδικασίας.

Την Κυριακή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι νεκροτομές στις σορούς. Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, επιβεβαιώνεται η αρχική ανακοίνωση ότι οι επιβάτες ήταν ζωντανοί πριν από την συντριβή του αεροσκάφους.

Επίσης, συνεχίζονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, αφού αποκλείστηκε το σενάριο ότι οι επιβαίνοντες του Boeing είχαν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αποτελέσματα και για άλλα αέρια.

Τέλος, όπως μετέδωσε το Mega, το Σάββατο σταμάτησε και τυπικά η προσπάθεια εντοπισμού των τριών σορών που δεν έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στο Γραμματικό. Μεταξύ των τριών θυμάτων είναι ο Γερμανός κυβερνήτης του μοιραίου Boeing Μάρτεν Χανς Γιούργκεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο