Σε «επίδειξη δύναμης» οι εβραίοι έποικοι κόντρα στην ισραηλινή απόσυρση από τη Γάζα
Εκρηκτικό κλίμα εν όψει της απόσυρσης από τη Λωρίδα της Γάζας· υπερορθόδοξοι έποικοι διέκοψαν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ισραήλ και συγκρούονται με στρατεύματα και Παλαιστίνιους στη Γάζα. Με «σιδερένια γροθιά» απειλεί ο Σαρόν.
51
Εκρηκτικό κλίμα διαμορφώνεται εν όψει της στρατιωτικής απόσυρσης από τη Λωρίδα της Γάζας· υπερορθόδοξοι έποικοι διέκοψαν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ισραήλ και συγκρούονται με στρατεύματα και Παλαιστίνιους στη Γάζα. Με «σιδερένια γροθιά» απειλεί ο Σαρόν.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη «αποδέσμευση» από τη Λωρίδα της Γάζας, υπερορθόδοξοι εβραίοι έποικοι έριξαν το πρωί της Τετάρτης καρφιά και λάδια στην κεντρική λεωφορείο Τελ Αβίβ-Ιερουσαλήμ, προκαλώντας φθορές σε 20 οχήματα και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβαινόντων.
Η ισραηλινή αστυνομία αποδίδει σε θαύμα το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θανάσιμοι τραυματισμοί στην κεντρική λεωφόρο, η οποία βρέθηκε στο «έλεος» των υπερορθοδόξων εν ώρα πρωϊνής κίνησης. Το απόγευμα, διαδηλωτές μπλόκαραν και πάλι κεντρικές οδικές αρτηρίες, δημιουργώντας σκηνικό συμπλοκών.
Παράλληλα, εβραίοι έποικοι και Παλαιστίνιοι ενεπλάκησαν το πρωί της Τετάρτης σε πετροπόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας με την ισραηλινή αστυνομία να ανοίγει πυρ στον αέρα για να χωρίσει τις δύο πλευρές. Σημειώθηκαν συμπλοκές και μεταξύ εποίκων και Ισραηλινών στρατιωτών.
Νεαροί έποικοι επιχείρησαν να οχυρωθούν σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και κάποια έρημα κτίρια κεντρικού εβραϊκού οικισμού της Γάζας· ο στρατός επιχείρησε την εκδίωξή τους και συνέλαβε οκτώ άτομα που πετούσαν πέτρες σε Παλαιστίνιους. Ως αποτέλεσμα, οι έποικοι επιτέθηκαν κατά των στρατιωτών.
Λίγες ώρες αργότερα, υπερορθόδοξοι εβραίοι κατέλαβαν κτίριο της Γάζας προκειμένου να λειτουργήσει ως «ορμητήριο» για την αντίσταση κατά της απόσυρσης. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες επενέβησαν και πάλι για την απομάκρυνση των εποίκων.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έσπευσε να διαμηνύσει πως θα χρησιμοποιήσει «σιδερένια γροθιά κατά των χούλιγκαν» που αντιδρούν βίαια στην απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας.
Το βράδυ, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε στη Λωρίδα της Γάζας πυραυλική επίθεση -εναντίοναποθήκης πυρομαχικών, σύμφωνα με το Ισραήλ,και δεξαμενής πόσιμου ύδατος σύμφωνα με τους Παλαιστινίους. Δεν υπήρκαν άμεσα αναφορές για θύματα, αλλά είναι η πρώτη τέτοιας κλίμακας αεροπορική επίθεση μετά την εκεχειρία που υπογράφτηκε το Φεβρουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442