Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Ο Ρεχάγκελ θα μείνει στην εθνική για όσο διάστημα θέλει, επανέλαβε ο Γκαγκάτσης

Ο Ρεχάγκελ θα μείνει στην εθνική για όσο διάστημα θέλει, επανέλαβε ο Γκαγκάτσης

Ο Ρεχάγκελ θα μείνει στον πάγκο της εθνικής για όσο διάστημα ο ίδιος επιθυμεί, τόνισε για ακόμα μια φορά ο Β. Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του και απάντησε στα σενάρια για Μπάγεβιτς.

66

Ο Οτο Ρεχάγκελ θα μείνει στον πάγκο της εθνικής ποδοσφαίρου για όσο διάστημα ο ίδιος επιθυμεί, τόνισε για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ χαρακτήρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως καταξιωμένο προπονητή, ξεκαθάρισε όμως ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Γερμανού τεχνικού.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης δήλωσε στον «SPORtime FM»:

Σχετικά με τον Ότο Ρεχάγκελ:

«Θα φύγει, όταν αποφασίσει ότι δεν μπορεί άλλο, γιατί εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε στην εθνική ομάδα όσο ο ίδιος το επιθυμεί. Σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια, μακάρι να είναι μαζί μας. Αυτή είναι η πρόθεση.

» Πιστεύω ότι θα σταματήσει την προπονητική του καριέρα στην εθνική Ελλάδος. Αν το αποφασίσει αυτό το 2006 και δεν μείνει μαζί μας για το 2008, είπα ότι θα συζητήσω μαζί του να μου προτείνει ο ίδιος τι πρέπει να κάνω…

» Τη στήριξη την είχε από τότε που όλοι φώναζαν και έβριζαν διώξτε τον τουρίστα».

Για κάποια σενάρια που θέλουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής Ελλάδας είπε:

«Εγώ είμαι άνθρωπος που θέλει να ρισκάρει. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι ρίσκο, γιατί είναι η φυσιολογική κατάληξη. Το όλο θέμα το ξεκίνησε μια Γερμανίδα δημοσιογράφος.

» Εκτιμώ το έργο που έχει κάνει στην Ελλάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι με το Μπάγεβιτς ρισκάρω. Αυτή τη στιγμή έχουμε προπονητή για τα επόμενα τρία χρόνια και, αν είναι δυνατό, για άλλα πέντε ακόμα».

Για το τι μέλλει γενέσθαι, αν η εθνική δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006:

«Εγώ ο ίδιος έκανα ήδη πρόταση στον Ότο Ρεχάγκελ. Πριν ακόμη ξεκαθαρίσει το θέμα της πρόκρισης ή όχι. Εγώ θέλω και η Ομοσπονδία θέλουμε να μείνει στην ομάδα όσο μπορεί να μείνει ο ίδιος.

» Η απάντησή του, χαριτολογώντας, ήταν: Πρόεδρε, να μη με βγάλεις με το καροτσάκι στο γήπεδο. Θα συζητήσουμε το φθινόπωρο.

» Ανεξάρτητα αν προκριθούμε ή όχι, η θέση μας θα είναι να παραμείνει προπονητής της εθνικής ομάδας και για τα επόμενα 3 χρόνια».

Για την εικόνα της εθνικής μας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών:

«Αυτά τα παιδιά δυο χρόνια παίζουνε συνέχεια, χωρίς να κάνουν διακοπές. Μοιραίο και φυσιολογικό πέρα από την κούραση που είναι φυσιολογική να υπάρχει και να είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς όλοι οι ποδοσφαιριστές μας.

» Δεν γίναμε ξαφνικά Βραζιλία, να έχουμε 100 παίκτες από πίσω για να βάζει ο Ότο Ρεχάγκελ και να καλύπτει. Κάθε απώλεια είναι σημαντική. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ότο Ρεχάγκελ έχει προχωρήσει σε προσκλήσεις νέων παιδιών, αλλά θα κρίνει ο ίδιος πότε θα είναι αυτοί έτοιμοι για να τους βάλει.

» Δεν έχω κανένα παράπονο και θα ήμουν ο πιο άδικος άνθρωπος στον κόσμο, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πώς να έχω, όταν μας ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς στα όνειρά του;

» Το Confederation Cup είναι ένα μάθημα σε όλους μας για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί μας την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι ένα τουρνουά, στο οποίο ήρθαμε να αποκτήσουμε εμπειρίες. Θα φύγουμε όλοι σοφότεροι, έστω και αν δεν έχουμε κάνει το επιθυμητό».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA και σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρός της, Γιόζεφ Μπλάτερ, εξέφρασε τη στήριξή του προς την ΕΠΟ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης είπε:

«Πήγα στη FIFA μετά από πρόσκληση του προέδρου, δεν πήγα από μόνος μου. Η ανακοίνωση του προέδρου της FIFA είναι καταλυτική. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο.

» Είχα προειδοποιήσει ότι αυτό θα συμβεί, αν συνεχιστούν κάποια πράγματα, αλλά δεν έγινα πιστευτός. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies