Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με ταχείς ρυθμούς η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου

Με ταχείς ρυθμούς η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου

Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, δήλωσε η Μ.Ξενογιανακοπούλου, η οποία παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχουν αντιστάσεις και εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κόμματος, προσέθεσε όμως ότι «εμείς κοιτάμε μπροστά».

38

Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, δήλωσε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, η οποία παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχουν αντιστάσεις και εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κόμματος, προσέθεσε όμως ότι «εμείς κοιτάμε μπροστά».

Σχετικά με το είδος της συζήτησης, στο πλαίσιο των διαδικασιών ανασυγκρότησης, επισήμανε ότι η εισήγηση θα αναφέρεται στους στόχους του κόμματος, στην κυβερνητική πολιτική και τις κυβερνητικές ανακολουθίες, ενώ θα έχει και στοιχεία αυτοκριτικής.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου απηύθυνε πρόσκληση μαζικής συμμετοχής προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες οργανωτικές και εκλογικές διαδικασίες. Σημαντική είναι η προσπάθεια αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία, συμπλήρωσε και διαπίστωσε πως κάθε μέρα που περνάει, ο κόσμος πλησιάζει στο ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, επισήμανε πως παράλληλα με τις διαδικασίες της οργανωτικής ανασυγκρότησης προχωρεί και η πολιτική ανασυγκρότηση και μπαίνουν οι βάσεις για τη νικηφόρα πορεία του Κινήματος.

«Χωρίς πυξίδα η κυβέρνηση»

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, η κ. Ξενογιανακοπούλου την κατηγόρησε ότι κινείται χωρίς πυξίδα και παίρνει αποσπασματικά και αντιλαϊκά μέτρα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι έχει καθαρή αντιπολιτευτική θέση σε όλα τα θέματα.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στον Τύπο, να φέρει στη δημοσιότητα «σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ» η γραμματέας του Κινήματος απάντησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια συμψηφισμού, την οποία χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε ο κ. Αθανασάκης, σύμφωνα με την οποία χρειάζεται να εξηγηθεί από την κυβέρνηση ο όρος «στρατηγικός εταίρος».

Μετά το καλοκαίρι για δημοτικές

Αναφορικά με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και αν έχουν επιλεγεί κάποια πρόσωπα από τώρα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες και ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξει η συνολική στρατηγική πρόταση για την Αυτοδιοίκηση. Τότε, όπως είπε, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων.

Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε συμμαχίες και συνεργασίες, καθώς οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν προνομιακό πεδίο για τη συνεργασία των κομμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο