Επιτυχημένη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποίησε το Πακιστάν
Παρουσία του Πακιστανού προέδρου Π.Μουσαράφ πραγματοποιήθηκε δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Shaheen II. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στη χώρα της Κοντολίζα Ράις, η οποία εξήρε την ινδο-πακιστανική ειρηνευτική διαδικασία.
28
Παρουσία του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσαράφ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Shaheen II.
Ο πύραυλος εδάφους – εδάφους είναι εφοδιασμένος με προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα και μπορεί να φέρει συμβατική η πυρηνική γόμωση.
Ο πρόεδρος Μουσαράφ ευχαρίστησε τους Πακιστανούς επιστήμονες και δήλωσε ότι «το έθνος είναι υπερήφανο για τις ένοπλες δυνάμεις του».
Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει η δοκιμή ενός άλλου πυραύλου μέσου βεληνεκούς, του Shaheen I. Με τον Shaheen II μπορεί να πληγεί στόχος σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων.
Το Πακιστάν, που έχει έλθει σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία τρεις φορές, έχει πρόσφατα δεσμευθεί σε μία ειρηνευτική διαδικασία με τη γείτονά του για την επίλυση σημαντικών μεταξύ τους διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της διένεξης για το Κασμίρ.
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στη χώρα της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία εξήρε την ινδο-πακιστανική ειρηνευτική διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442