Αρνήθηκε εμπλοκή στη δολοφονία Γκονγκάτζε ο Κούτσμα, καταθέτοντας στον εισαγγελέα
Κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο τέως πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γκεόργκι Γκονγκάτζε το 2000, μία σκοτεινή υπόθεση, η οποία αμαύρωσε την εικόνα της προεδρίας του.
31
Κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο τέως πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γκεόργκι Γκονγκάτζε το 2000, μία σκοτεινή υπόθεση, η οποία αμαύρωσε την εικόνα της προεδρίας του τα τελευταία χρόνια.
«Ο πρώην πρόεδρος εξετάστηκε ως μάρτυρας σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Γκονγκάτζε. Μετά την περαίωση της ανάκρισης από τους ερευνητές της εισαγγελίας, εγκατέλειψε το κτίριο» τόνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.Ασφαλώς, το περιεχόμενο της κατάθεσης του Κούτσμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουστσένκο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι συνθήκες της δολοφονίας του Γκονγκάτζε -του οποίου το πτώμα βρέθηκε το 2000 σε ένα δάσος κοντά στο Κίεβο- έχουν διαλευκανθεί και κατηγόρησε το καθεστώς Κούτσμα για συγκάλυψη των αυτουργών της. Τρεις ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση, ενώ ένας τέταρτος καταζητείται.
Ερωτηματικά ωστόσο για την πιθανή εμπλοκή του Λεονίντ Κούτσμα εγείρονται μετά την αυτοκτονία του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Γιούρι Κραβτσένκο την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο Κραβτσένκο άφησε ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο «χρεώνει» την απόφασή του να αυτοκτονήσει στον Κούτσμα και «στο περιβάλλον του».
Ο Λεονίντ Κούτσμα έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις αιτιάσεις ότι εμπλέκεται καθοιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442