Απεργιακός «πυρετός» στη Γαλλία εν μέσω κρίσιμης επίσκεψης της ΔΟΕ
Στο «χορό» γενικής απεργίας η Γαλλία με τις Αρχές να επιχειρούν να κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις την επιτροπή επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που βρίσκεται στη χώρα προς εκτίμηση της υποψηφιότητας για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2012.
51
Στο «χορό» γενικής απεργίας κόντρα στην προωθούμενη οικονομική μεταρρύθμιση βρίσκεται την Πέμπτη η Γαλλία με τις Αρχές να επιχειρούν να κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις την επιτροπή επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκεται στη χώρα προς εκτίμηση της υποψηφιότητας για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2012.
Η γενική απεργία με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έχει ήδη οδηγήσει σε παράλυση τις δημόσιες μεταφορές (αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, μετρό), ακριβώς τη στιγμή που το Παρίσι επιχειρεί να αποδείξει στους επιθεωρητές της ΔΟΕ πως διαθέτει ένα αξιόπιστο και ποιοτικό σύστημα μετακίνησης εντός της πόλης.
Αναστάτωση επικρατεί στα αεροδρόμια του Παρισιού, καθώς εκτελείται μόνο το 25% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί και το 75% των πτήσεων στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς λειτουργεί ένας συρμός στους τέσσερις· αντίστοιχη εικόνα στους σιδηρόδρομους.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναμένεται να διαδηλώσουν το απόγευμα της Πέμπτης, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης Ραφαρέν να επιφέρει τροποποιήσεις στο νόμο για το 35ωρο εργασίας την εβδομάδα. Η οικονομική μεταρρύθμιση οδηγεί και σε περικοπή θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο τομέα.
Πάντως, οι διαδηλώσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στον ανατολικό τομέα του Παρισιού, μακριά από τα στάδια και άλλους χώρους προς επιθεώρηση από τη ΔΟΕ, η οποία έχει ήδη «εξετάσει» τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ενώ επίκειται επίσκεψή της στη Μόσχα.
Η ανταποκρίτρια του BBC στο Παρίσι κάνει χαρακτηριστικά λόγο για το χειρότερο εφιάλτη στη γαλλική προσπάθεια διεκδίκησης των Αγώνων, με τα συνδικάτα να επιλέγουν την ημέρα της επίσκεψης της επιτροπής της ΔΟΕ προκειμένου να κλιμακώσουν την αντίδραση στην προωθούμενη οικονομική μεταρρύθμιση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442