Σε μηνιαία βάση ο έλεγχος στις δαπάνες των υπουργείων από το 2005
Την άτυπη μορφή των δωδεκατημορίων θα εφαρμόσει για τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να παρακολουθεί συστηματικότερα τη διαχείριση των προβλεπομένων ανά κωδικό κονδυλίων.
Την άτυπη μορφή των δωδεκατημορίων θα εφαρμόσει για τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να παρακολουθεί συστηματικότερα τη διαχείριση των προβλεπομένων ανά κωδικό κονδυλίων και να επιτρέψει την ομαλή, μακριά από υπερβάσεις, μεταφορά των τελευταίων όποτε αυτό χρειαστεί.
Όπως αναφέρει η Εξπρές, στις συναντήσεις που θα έχει τις προσεχείς ημέρες με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας αναμένεται να τους καταστήσει σαφή τα εξής δεδομένα:
1) Τα αιτήματα που έχουν υποβάλει για τα κονδύλια είναι στην πλειονότητά τους εξωπραγματικά (ορισμένοι ζητούν αύξηση έως και πάνω από 50%).
2) Οι αυξήσεις θα διαμορφωθούν μεταξύ 3% και 5%, με περισσότερο «ευνοημένο» το υπουργείο Παιδείας.
3) Η μεταφορά κονδυλίων δεν θα εκτείνεται σε όλη τη χρήση, αλλά σε μέγιστο όριο ένα με ενάμιση μήνα.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.