Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Μπαράζ αιματηρών εκρήξεων σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος στη Ντάκα

Μπαράζ αιματηρών εκρήξεων σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος στη Ντάκα

Σκηνές χάους και πανικού το Σάββατο σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές. Αλλεπάλληλες εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο 16 και τον τραυματισμό άνω των 200 ατόμων. Στις φλόγες οχήματα και κτίρια. Επί ποδός η αστυνομία.

51

Σκηνές χάους και πανικού σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές. Αλλεπάλληλες εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο οκτώ και τον τραυματισμό άνω των 200 ατόμων. Στις φλόγες οχήματα και κτίρια. Επί ποδός οι Αρχές. Αναμένεται ανάληψη ευθύνης για το μακελειό.

Επτά έως οκτώ εκρήξεις -πιθανότατα από τη ρίψη χειροβομβίδων, σύμφωνα με την αστυνομία- σημειώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αουάμι τη στιγμή της ομιλίας της ηγέτιδας του κόμματος Χασίνα Ουαζέντε. Η ίδια δεν τραυματίστηκε, όμως 50 αξιωματούχοι του κόμματος και ενεργά στελέχη οργανώσεων περιλαμβάνονται στους σοβαρά τραυματισμένους.

Πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώνονται Μπανγκλαντές από την έναρξη του 2004 -σε μία εξ αυτών των επιθέσεων που αποδόθηκε σε φανατικούς ισλαμιστές έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής της Ένωσης Αουάμι στην πόλη Σιλέτ. Και η συγκέντρωση του Σαββάτου ήταν ακριβώς για την καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης του περασμένου Μαΐου.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό στο πλήθος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά βαριά κατάσταση.«Αιμόφυρτοι πολίτες φωνάζουν για βοήθεια» αναφέρουν… Οι αίθουσες αναμονής και οι διάδρομοι των κοντινών νοσοκομείων έχουν γεμίσει με τραυματίες που διακομίστηκαν από τον τόπο των εκρήξεων.

Ανταποκριτής του BBC στη Ντάκα μεταδίδει πως κατόπιν των εκρήξεων εξαγριωμένοι οπαδοί του αντιπολιτευόμενου κόμματος πυρπόλησαν κοντινά κτίρια και αυτοκίνητα προτού διαλυθούν από την αστυνομία με τη χρήση σφαιρών από καουτσούκ. Μιλώντας στο Associated Press, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αουάμι Αμπντούλ Τζαλίλ καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι στόχος ήταν η ηγέτις του κόμματος Χασίνα Ουαζέντε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies