Οριακή άνοδος 0,04% του γενικού δείκτη τιμών της Σοφοκλέους την Πέμπτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Σοφοκλέους την Πέμπτη, με το γενικό δείκτη τιμών να παρουσιάζει οριακές μεταβολές γύρω από την περιοχή των 2.300 μονάδων και να κλείνει τελικώς στις 2.297,66 μονάδες, με οριακή άνοδο κατά 0,04%.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, με το γενικό δείκτη τιμών να παρουσιάζει οριακές μεταβολές γύρω από την περιοχή των 2.300 μονάδων σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.
Η αδυναμία ανάκαμψης των τραπεζικών μετοχών στέρησε από την αγορά την ευκαιρία ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης με αφορμή τη θετική εικόνα των ευρωαγορών.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 2.297,66 μονάδες παρουσιάζοντας οριακή άνοδο κατά 0,04%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,04%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,14% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,03%.
Μεικτές τάσεις επικράτησαν στους επιμέρους κλάδους. Ο Ασφαλιστικός σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 4,45% και ακολούθησαν οι κλάδοι των Συμμετοχών και των Εκδόσεων με κέρδη 1,53% και 1,37% αντίστοιχα.
Αντίθετα ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας έκλεισε με τη μεγαλύτερη πτώση κατά 1,97% και ακολούθησαν της Πληροφορικής με απώλειες 0,79% και του Χονδρικού Εμπορίου με πτώση 0,62%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 90,9 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, 146 έκλεισαν με άνοδο, 134 παρουσίασαν απώλειες και 75 εμειναν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.