27

Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΔΕΚ που συνήλθε τη Μ.Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να τοποθετηθεί υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου για το σχέδιο Ανάν, με 107 μέλη να τοποθετούνται υπέρ του «όχι» και 16 υπέρ του «ναι».

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου πρότεινε το κόμμα να πάρει σαφή θέση υπέρ του «όχι».

Στη ομιλία του, ο κ. Ομήρου διευκρίνισε ότι το «όχι» δεν συνιστά άρνηση της λύσης και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Τουρκοκυπρίους για επανένωση της Κύπρου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η αντιπαράθεση δεν είναι μαζί τους, αλλά με την Τουρκία.

Ο Γιαννάκης Ομήρου έστειλε ονομαστικά ευχαριστίες και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους Ευρωπαίους φίλους για τη συμπαράστασή τους.

Επίσης διευκρίνισε ότι η ΕΔΕΚ τιμά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη για την μεγάλη συνεισφορά τους, «αλλά γι αυτό το μεγάλο θέμα οι απόψεις δεν συμπίπτουν με εκείνες του ΠΑΣΟΚ». Υπενθύμισε επίσης τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι τον τελικό λόγο τον έχει ο κυπριακός λαός.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε τον λαό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της 24ης Απριλίου, να είναι ενωμένος με ομοψυχία και αδιάσπαστο μέτωπο για αποφυγή του διχασμού.

Μετά την ομιλία του προέδρου, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας