Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Προς επανεκτίμηση των σχεδίων ασφαλείας του 2004 μετά το μπαράζ επιθέσεων στην Πόλη

Προς επανεκτίμηση των σχεδίων ασφαλείας του 2004 μετά το μπαράζ επιθέσεων στην Πόλη

Εντείνονται οι πιέσεις για την επανεκτίμηση παραμέτρων των σχεδίων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων υπό το πρίσμα της νέας επικίνδυνης κατάστασης που διαμορφώνεται μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη με τη «σφραγίδα» της Αλ Κάιντα.

51

Εντείνονται οι πιέσεις για την επανεκτίμηση παραμέτρων των σχεδίων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων υπό το πρίσμα της νέας επικίνδυνης κατάστασης που δημιουργείται μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα για ευρεία σύσκεψη ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ και της ομάδας διακρατικής συνεργασίας Ντ.Βανές.

Βάσει των όσων αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής επικαλούμενο αρμόδιους κυβερνητικούς κύκλους, τα σενάρια που περιέχονται στο σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων προβλέπουν ακραίες ή ακόμη και απίθανες καταστάσεις, εντούτοις το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ριάντ και προσφάτως σε Κωνσταντινούπολη ενδέχεται να οδηγήσει σε επανεξέταση παραγόντων.

Από τις αμερικανικές Αρχές τίθεται πλέον με μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας, καθώς και το ενδεχόμενο ύπαρξης εν υπνώσει πυρήνων της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Όλο και πιθανότερο φαίνεται σύμφωνα με την εφημερίδα το ενδεχόμενο έλευσης στην Αθήνα ειδικών δυνάμεων από τα κράτη που βρίσκονται στο στόχαστρο τρομοκρατών.

Επιπλέον, δυτικοί διπλωμάτες εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελικώς να ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση πιθανής χημικής ή βιολογικής στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προσφορά έχει διατυπωθεί από τη Συμμαχία μαζί με την πρόταση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ λόρδου Ρόμπερτσον περί διάθεσης συστημάτων AWACS για την καλύτερη προστασία του εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη 200 πράκτορες του FBI, ενώ έως το καλοκαίρι αναμένονται στην Αθήνα «μερικές χιλιάδες» πράκτορες του FBI και της CIA. Εσπευσμένα συγκαλείται τις επόμενες ημέρες και ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επτά χωρών που μετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι επανέρχεται και το ζήτημα της αναστολής της Συνθήκης του Σένγκεν για διάστημα τεσσάρων μηνών αν και θα χρειαστούν 10.000 πρόσθετοι αστυνομικοί για την εφαρμογή των απαραίτητων ελέγχων σε αεροδρόμια και λιμάνια. Το μέτρο είχε υιοθετηθεί και από την ιταλική κυβέρνηση κατά τη σύνοδο της G7 στη Γένοβα.

Βάσει των όσων επισημαίνει επίσης Το Βήμα της Κυριακής, δυτικές μυστικές υπηρεσίες υπολογίζουν από 20.000 έως και 70.000 τους ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν πλέον διασκορπιστεί σε περίπου 60 κράτη του κόσμου κατόπιν της εκπαίδευσής τους από την Αλ Κάιντα σε στρατόπεδα του Αφγανιστάν, της Υεμένης και του Σουδάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies