Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Βολές Κωνσταντόπουλου κατά Σημίτη για τη «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ»

Βολές Κωνσταντόπουλου κατά Σημίτη για τη «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ»

«Ο κ. Σημίτης δεν αντιμετωπίζεται πια ως το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ» εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό για το ότι «στο όνομα του εκσυγχρονισμού προώθησε τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ».

28

«Ο κ. Σημίτης δεν αντιμετωπίζεται πια ως το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ» εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό για το ότι με την πολιτική του διέψευσε «μεγάλες προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει σε ένα ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό ακροατήριο», ενώ παράλληλα «στο όνομα του εκσυγχρονισμού προώθησε τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτιμά ότι στο κυβερνητικό κόμμα εμπεδώνεται ψυχολογία ήττας, η οποία τροφοδοτεί τη συζήτηση περί κάποιας μεγάλης κίνησης ανατροπής του κλίματος, που για τον κ. Κωνσταντόπουλο «δεν έχει και μεγάλη σημασία» γιατί «η σημερινή κρίση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαθύτερη και δεν αντιμετωπίζεται με κινήσεις που αναφέρονται μόνο σε αλλαγή προσώπων».

Ερωτηθείς για τις διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Κωνσταντόπουλος σημειώνει ότι «έχουν διαφορετική ιδεολογική και ιστορική πορεία, έχουν, όμως, χτυπητές πια συγκλίσεις στις κυβερνητικές τους διακηρύξεις. Πρόκειται για έναν δικομματισμό εντός του νεοφιλελευθερισμού» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αναφορικά, δε, με τη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη για ευρύτερη αντιμονοπωλιακή-αντιιμπεριαλιστική συνεργασία, ο κ. Κωνσταντόπουλος λέει ότι «δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από αυτές τις ιδέες».

Σε ερώτηση για την αποχώρηση της Μαρίας Δαμανάκη και του Πέτρου Κουναλάκη από το ΣΥΝ, ο κ. Κωνσταντόπουλος δηλώνει ότι «είναι δυσάρεστο να χωρίζουν οι δρόμοι μας με κάποιους συντρόφους με τους οποίους διανύσαμε μια κοινή πορεία για αρκετά χρόνια, αλλά στις εκλογές, αυτό που θα κρίνει τα πράγματα, είναι το εάν ο ΣΥΝ θα πείσει για τις επιλογές του ή όχι».

Για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΑΕΚΑ του υφυπουργού Εσωτερικών Ν.Μπίστη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει ότι «η ΑΕΚΑ εκφράζει μια αντίληψη δορυφόρου της Αριστεράς στο ΠΑΣΟΚ και υποτέλειας στην κυβερνητική πολιτική. Τα ιδεολογήματα και οι τακτικισμοί, οι παραγοντισμοί και οι επικοινωνιακοί εξωραϊσμοί δεν κρύβουν την ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη, δεν επαναφέρουν την ηθική και τον πολιτισμό στην πολιτική, ούτε αποκαθιστούν την προτεραιότητα της πολιτικής στη συνείδηση των πολιτών».

Τέλος, σε ερώτηση γιατί πολλοί ψηφοφόροι, ενώ αγκαλιάζουν το ΣΥΝ για τέσσερα χρόνια, στο τέλος ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος εκτιμά ότι η βασική αιτία βρίσκεται στο δικομματισμό, ο οποίος και δεν επέτρεψε στα πρόσφατα εγχειρήματα των κ.κ. Σαμαρά, Μάνου και Αβραμόπουλου να αναπτυχθούν.

Ωστόσο, προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος, «ο ΣΥΝ είναι το μόνο νέο κόμμα που έχει διάρκεια στο πολιτικό σκηνικό» ενώ προβλέπει ότι στις εκλογές που έρχονται, «ο ΣΥΝ θα καταγράψει μια πολύ σημαντική πορεία για να υπάρξει η σύγχρονη Αριστερά στην Ελλάδα, που θα μπορέσει να αμφισβητήσει το δικομματικό σύστημα με νέες ιδέες και διαφορετικό τρόπο άσκησης της πολιτικής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies